iPon Hírek

2 TB-osra hízott a Samsung külső merevlemeze

Dátum | 2009. 11. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A külső merevlemezek napjainkban egyre nagyobb fontossággal bírnak: ezeken az eszközökön biztonságosan tárolhatjuk rendszerünkről készült adatmentéseinket vagy fontosabb fájljainkat, amelyeket szintén biztonságban szeretnénk tudni.


A Samsung új külső merevlemeze a Story Station családba tartozik, és egy 2 TB-os, 3,5 hüvelykes asztali HDD-t tartalmaz. Külsejében semmi meglepő nincs, ugyanúgy néz ki mint a család előző tagjai, ám azokkal ellentétben már eSATA segítésével is képes kapcsolódni a géphez, így jóval nagyobb tempóval tudja kezelni az adatokat. Természetesen az USB 2.0-s csatlakozó is megmaradt, úgyhogy azoknak sem kell aggódniuk, akik nem rendelkeznek eSATA-val (igaz ilyenkor a sebesség leesik 27-30MB/s környékére). A gyártó a merevlemezhez mellékeli a Samsung Auto Backup névre keresztelt automatikus adatmentési funkciót kínáló szoftverét, sőt, még egy SecretZone nevű alkalmazást is kapnak a vásárlók az újdonsághoz, ezzel védett részt hozhatnak létre a merevlemezen, ahol saját személyes fájljaikat tudják biztonságosan, jelszóval védett, titkosított formában tárolni.

A Samsung 2 TB-os Story Station külső merevlemeze a hónap végétől kezdve jelenik meg kereskedelmi forgalomban, a termék ára 299 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Insignia
2009.11.24. 19:10
mert vmi igényesebb kapcsolót nemtudtak volna az elejére rakni.... a wd mbook szériának legalább van megjelenése...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Seregely
2009.11.24. 21:36
Kíváncsi lennék, milyen HDD-t rakott bele a Samsung, mivel 2 TB-s belső meghajtójuk még nincs. Általában a belső változatokat szokták először bejelenteni, utána a külsőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!