iPon Hírek

2 új Monkey Island játék érkezik

Dátum | 2009. 06. 01.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A LucasArts tervei között nem csak egy, de egyből két MI játék nyári megjelentetése is szerepel. Az egyik, a 'Tales of Monkey Island' egy folytatás, míg a a másik, a 'The Secret of Monkey Island' remake lesz.

A Tales of Monkey Island egy új korszakba lépteti Guybrush Threepwood kalandjait egy kirobbanó új sztorival, melynek 5 epizódos sagája még mélyebb és kuszább lesz mint eddig valaha. Miközben küzd a gonosz főellenséggel, a kalóz LeChuck-kal, véletlenül szabadjára enged egy alattomos voodoo vérbajt, mely azzal fenyeget, hogy átalakítja a Karib-tenger népes fosztogató bandáját rémséges, zabolátlan kalózszörnyekké. Lesz benne minden, ami egy klasszikus MI-ből ki nem maradhat: humor, románc, kaland és akció. A játék néhány héten belül érkezik PC-re és WiiWare-re.

              


A The Secret of Monkey Island: Speciális Kiadás felbukkanására is a nyár folyamán számíthatunk az Xbox Live Arcade-en, illetve PC-n. Az eredeti játék még 1990-ben jelent meg, és sok ember számára azonos magával a kalandjáték fogalmával. Remek nosztalgia lesz azok számára akik ezen nőttek fel és lehetőség, hogy az új nemzedék is megismerje ezt az igazi klasszikust.

A LucasArts fejlesztőcsapata teljesen új köntösbe öltözteti a játékot: HD grafikát, átdolgozott zeneszámokat és teljes szinkront kap. Beleépítenek egy kis segítséget is elakadás ellen (lássuk be manapság már kicsit máshoz vannak szokva a játékosok), ha kell a játék ad nekünk tippeket a kaland folytatásához. Igazán fanatikus MI rajongók előtt ott lesz a lehetőség, hogy az új HD grafikát sutba vágva igazi nosztalgikus pixelgyönyörben részesüljenek.

Az első rész története bizonyára sokaknak cseng ismerősen: Hősünk Guybrush Threepwood kalandja a mesés Monkey Islandre vezet, lelki szemei előtt pedig a kalózok csodás kincsei lebegnek. Nagy reményekkel a szívében köt hát ki Melée kikötőjében, célja a kincsek megszerzése és hogy ő maga is kalóz legyen...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Terror
2009.06.01. 23:57
VISSZA A HIRHEZ

Az igazi pixelgyönyört részesíteném előnyben. Amióta áttértek a király rajzfilmgrafikáról erre a 3D-s hülyeségre, azóta senkit nem érdekel a dolog (Monkey Island, a 3D-s Worms is bukás).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2009.06.02. 00:38
A régi újrarajzolt lesz, nem 3D-s
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zoe01
2009.06.02. 15:26
Szerintem nem attól lesz jó egy kalandjáték, hogy 3d-s vagy sem...
Lásd Dreamfall (a szívem csücske
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!