iPon Hírek

20 éves az AIDA64 – Új alkalmazásokkal ünnepelnek

Dátum | 2015. 06. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A magyar FinalWire LTD. éppen húsz évvel ezelőtt kezdte el a nagy népszerűségnek örvendő AIDA64 elődjének fejlesztését, ami akkoriban csak és kizárólag DOS-ra volt elérhető. Az 1995 júniusában megkezdett munka gyümölcseként 1996-tól hódító útjára indult a rendszerinformációs- és diagnosztikai alkalmazás, az ASMDemo.
Azóta sok víz lefolyt a Dunán: az ASMDemo felvette az AIDA nevet, majd pár évig Everestként ismerhettük, aztán 2010-ben megjelent az AIDA64 v1.00-s kiadása. 2010 óta rengeteg új AIDA64 változatot készítettek a fejlesztők, sőt, idén márciusban az AIDA64 az Android alapú mobileszközökre is elérhetővé vált, méghozzá teljesen ingyenes app formájában. Az alkalmazás rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert: márciusi megjelenése óta már több, mint 160 000 letöltést regisztráltak.
A munka persze ezután is rendületlenül folyt tovább, így ma két új kiadást is bejelentettek: az egyik a Windows Phone, a másik pedig az iOS alapú táblákat is okostelefonokat veszi célba. Az AIDA64 fejlesztőcsapata az új, ingyenes alkalmazásokkal szeretné megünnepelni a szoftver 20. születésnapját, ami pont idén júniusban van.
Az iOS eszközökhöz készített kiadás iOS 7.0-es vagy újabb, a Windows Phone eszközökhöz való változat pedig Windows Phone 8.1-es, valamint Windows 10 Mobile Preview típusú operációs rendszerrel használható. A FinalWire tervei szerint a Windows Phone platformra szánt változatból az idei év második felében egy UWP (Universal Windows Platform) kiadás is érkezik, ami nem csak okostelefonokon, illetve táblákon, hanem minden Windows 10 alapú eszközön fut majd, beleértve az Xbox-ot, a különböző formátumú számítógépeket és a HoloLens platformot is.
Az appok az adott mobileszköz legfontosabb paramétereit tárják elénk letisztult, könnyedén átlátható felhasználói kezelőfelületeiken keresztül. Egyebek mellett nyomon követhetjük a különböző szenzorok aktuális adatait, de az akkumulátorral, illetve az adott platformmal kapcsolatban is kapunk egy csomó hasznos információt. A Windows Phone-ra készített kiadás innen, az iOS-re szánt kiadás pedig innen tölthető le.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. RealDreamQ
2015.06.08. 19:09
Sok sikert , gratulálok , remélem a 30.-on is írhatok Szép munka ! Köszönjük és szeressük is A Idát Szóval AIDA-t .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2015.06.08. 19:20
Egyik kedvencem , windóz telepítés után az elsők közt van ami felmegy a gépre !
:hbd: Boldog szülinapot és szintén kívánom hogy ott/itt legyek a 30. szülinapon is
További sikeres éveket ! Plusz : én már nemegyszer küldtem AIDA Riportot nekik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. twollah
2015.06.08. 22:58
Legalabb adtak volna a magyar felhasznaloknak valamennyi kedvezmenyt a program arabol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. xcomman
2015.06.08. 23:25
Még legalább ennyit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!