iPon Hírek

20 megapixeles előlapi kamerával jön a Vivo V5s

Dátum | 2017. 04. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vivo még tovább „ragozza” a tavaly novemberben leleplezett V5 modellt, a januári V5 Lite és V5 Plus okostelefonok után most a vállalat bemutatta a V5s kivitelt. Az újdonság feladata egyértelműen a V5 leváltása lesz, de ahogy azt a neve is előre vetíti, inkább csak finomhangolásról van szó, mint generációváltásról.
A Vivo V5s kézbe vételekor az érdeklődőket egy 5,5 hüvelykes kijelző fogadja, ami 720p-s felbontást vonultat fel. A panel ugyan nem lesz végtelenül részletes, de mivel IPS technológiára épül, legalább a betekintési szögekkel és a fényerővel biztosan nem lesz probléma. Sokak örömére Gorilla Glass oltalmazza az előlapot, így az remélhetőleg sokáig megőrzi az eredeti szépségét, ennek a peremei finoman el vannak dolgozva, hogy kellemesen belesimuljon a tenyérbe. Itt továbbra is az Android 6.0 operációs rendszer van jelen, de legalább a Marshmallow a Funtouch OS 3.0 grafikus felülettel együtt egy sor extra lehetőséget is nyújtani fog a jövendőbeli tulajdonosoknak. Persze biztosan lesznek olyanok, akik ezt sovány vigaszként élik meg, de talán a Vivo készül frissítéssel, és nem ragad le a gép a már most is koros Android 6.0-nál.
A Vivo V5 igazi szelfikirályként mutatkozott be fél évvel ezelőtt, és ebből eredően a V5s-nél is hasonlóan jó képességekkel számolhatnak, akik előszeretettel fényképezik önmagukat. A frontkamera 20 megapixeles és van a tövében egy speciális LED-es segédfény, ami a Moonlight Glow nevet viseli, ez képes úgy deríteni a képeket, hogy nem vakítja el a felhasználót és természetes hatást kelt. Az egység egy Sony IMX376 képérzékelőt, valamint egy öttagú, F/2.0-s apertúrájú optikát foglal magában, szóval tényleg remek alkotásokkal szolgálhat a vas. És persze a videocsevegésekről sem feledkezett meg a Vivo, ilyenkor FullHD minőségről tesz tanúbizonyságot az elülső képalkotó. A főkamera mellett sem megyünk persze el szó nélkül, ez 13 megapixeles, F/2.2 a rekesznyílása és van mellette egy hagyományos LED-es villanó, hogy rosszabb fényviszonyok mellett se valljon szégyent. A MediaTek MT6750 központi chippel felszerelve érkezik a Vivo V5s. Ez a nyolcmagos lapka már elfogadható tempóra képes, miközben egészen visszafogott a fogyasztása, szóval elég jó hatékonysággal teszi a dolgát. A grafikus egység szerepét a Mali-T860 MP2 tölti be, minden benne foglalt processzormag Cortex-A53-as, és ezek egészen alacsony, 1 és 1,5 GHz-es órajelen üzemelnek. A rendszermemóriával nem spórolt a Vivo, csúcsmodellekhez illően 4 GB-tal van felszerelve a mobil, szóval ilyen téren biztosan nem lesz vele probléma. Továbbá a háttértárat sem szabta szűkösre a gyártó, ugyanis 64 GB-nyi tárkapacitást biztosít, és ha valakinek még ez is kevés lenne, az bátran nyúlhat microSD kártyához, ugyanis a bővítési lehetőségről sem feledkezett meg a Vivo. Az okostelefon egyik gyenge pontja a kapcsolati oldala. 4G LTE támogatás van, és ez még a VoLTE-vel is boldogul, ezt leszámítva viszont a minimumra szorítkozik a masina, szóval a Wi-Fi, Bluetooth, A-GPS vevő trióján túl más extrát nem nyújt. Kettő SIM kezelésére lett felkészítve a gépezet, ám a második hálózati kártyának már egy fiókon kell osztoznia a memóriakártyával.
A V5s alumíniumötvözetből készült, unibody burkolattal lett ellátva, ami teljesen körül öleli az eszközt, így az ilyenkor megszokott antennacsíkok is megfigyelhetőek a házon – szerencsére nem éktelenkednek, mert színre lettek festve. Az okostelefon megvásárolható lesz fekete vagy arany kivitelben. Ami a fizikai méreteit illeti, 153,8 x 75,5 x 7,55 milliméteres vonalak határolható körül a mobil, a tömege pedig 154 gramm. Van ujjlenyomat olvasó is a Vivo friss sikervárományosában, ez a szenzor az előlapon elhelyezett nyomógomb mögött rejtőzik, és állítólag 0,2 másodperc elegendő neki az azonosításhoz. Nemcsak fotózásnál, hanem zenehallgatásnál is jól fog teljesíteni a készülék, hála a benne található AK4376 Hi-Fi hangfeldolgozónak. Az üzemidőt tekintve teljesen átlagosnak ígérkezik a V5s, egy 3000 mAh-s kapacitású akkumulátor biztosítja benne a működéshez szükséges energiát. Van gyorstöltés támogatás is, ennek köszönhetően nem kell majd a masinának sokáig a konnektor mellett raboskodnia. A Vivo V5s Indiában került reflektorfénybe és ott is lesz először megvásárolható. Előrendeléseket már most is le lehet adni az okostelefonra, ami átszámítva kb. 300 dollárba fog kerülni. A mobil a vállalat tervei szerint május 6-án lép piacra fekete kivitelben, az aranyra pedig várni kell május huszadikáig.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Before
2017.05.02. 11:27
Ezt nevezem, ez igen, szuper!
A világnak tényleg már csak egy 20 megapixeles előlapi mobilkamera hiányzott!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!