iPon Hírek

20 mm vastag LCD televíziók 2010-től

Dátum | 2007. 08. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az LCD HDTV gyártó nagyvállalatok már egy ideje arra törekszenek, hogy minél vékonyabb készülékeket dobjanak piacra. A jelenlegi trendnek megfelelően a vékony LCD kifejezésbél körülbelül 3 inch vastag készülékre gondolhatnánk, de a Sharp tervei között ennél jóval vékonyabb LCD televíziók készítése szerepel. A Sharp nemrégiben mutatta be legújabb, 29 mm-es vastagsággal rendelkező LCD televízióját, a gyártó állítása szerint a készülék akár 20mm -es vastagsággal is készülhet a jövőben.

A 29 mm vastag LCD TV
A Sharp újdonsága 100.000:1 kontrasztaránnyal fog rendelkezni, a valódi kontrasztarány értéke azonban 3000:1 lesz. A televízióban elhelyezkedő LCD panel 4 ms-os válaszidővel rendelkezik, ám a készülék képátlójával kapcsolatban nem szolgált információval a Sharp. A televízió súlya 55 font, ami átszámolva 24,95 kilogrammos értéket jelent, az újdonság fogyasztása 140kWh, persze éves viszonylatban.

A Sharp egyelőre nem tisztázta, hogy a készülék mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba, illetve a várható árral kapcsolatban sem szolgált információkkal. A Sharp mindössze annyit mondott, hogy az Osaka Sakai gyár 2010 márciusától kezdve lesz képes a panelek gyártására, tehát várhatóan ez után nem sokkal jelenhetnek meg a piacon az első extrém vékony LCD televíziók. Ebben az időben már képbe kerülnek majd a lézeres LCD televíziók is, amelyek várhatóan nagyobb figyelmet kapnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.08.23. 10:02
Az LCD HDTV gyártó nagyvállalatok már egy ideje arra törekszenek, hogy minél vékonyabb készülékeket dobjanak piacra. A jelenlegi trendnek megfelelően a vékony LCD kifejezésbél ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!