iPon Hírek

20 nm-es Intel NAND Flash chipek még idén?

Dátum | 2012. 02. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Intel 520-as sorozatú SSD meghajtói tegnap hivatalosan is elrajtoltak, mint arról egyik hírünkben beszámoltunk. A hírek szerint a fejlődés természetesen továbbra sem lassul: a 20 nm-es gyártástechnológiával készülő NAND Flash memóriachipeket tartalmazó SSD-k még ebben az évben megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban.

Az Intel és a Micron közös NAND Flash üzemében a hírek szerint már megindult a 20 nm-es gyártástechnológiára alapozó NAND Flash memóriachipek sorozatgyártása. Az említett üzem gyártósorain 128 Gb-es adattároló kapacitású NAND Flash lapkák készülnek, amelyekből egyetlen tokozáson belül nem kevesebb, mint nyolc darab helyezhető el. Az új NAND Flash lapkák és a velük készített NAND Flash memóriachipek az információk szerint még az idei év vége előtt feltűnhetnek majd egy 1 TB-os adattároló kapacitású SSD meghajtóban, legalábbis az Intel illetékesei ezt állítják.

Az 1 TB-os SSD meghajtóval kapcsolatban további információk nem állnak rendelkezésre, így az sem tudható, hogy a termék az Intel saját készítésű vezérlőjét használja-e majd. Amennyiben a vállalat a harmadik fél által készített SSD vezérlők valamelyike mellett teszi le a voksát, úgy szoros küzdelemre számíthat a rivális SSD gyártókkal szemben – állítják a források. Még ha ez is lesz a helyzet, a gyártó akkor is jól jöhet ki a dologból, ugyanis a rivális SSD gyártókat elláthatja NAND Flash chipekkel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. jozsefm
2012.02.08. 12:28
Nem értem miért van szüksége a rivális gyártók vezérlőjére. Az első még 40GB-os Intel SSD-k vezérlője sokáig a leggyorsabb volt, a többi hozzá se tudott szagolni, stabil is volt , a gondok pont akkor kezdődtek az addigra már legendás Intel SSD-k és klónjaik körül, amikor külsősöket vontak be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Rönk-Fakli
2012.02.08. 12:51
Mert az intel az első SSD-k hez saját vezérlőt készített, utána nem foglalkozott vele és a konkurencia gyorsabb, hatékonyabb vezérlőkkel ellátott SSD-kel lépett.. utána belefutott olyan vezérlő liszensz megvásárlásába (költséghatékonyság) ami sok visszahívást eredményezett.. azóta sok víz és sok vezérlő megjelent és a SandForce bizonyult a legjobbnak.. ergo ismét "takarékossági" szempontból ezt használják.. mondjuk üdvözlöm az ötletet és így talán nem lesz több visszahívás..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bodomehesz...
2012.02.09. 09:42
[b]Rönk-Fakli - 2012-02-08 12:51:15[/b] Nem mondanám, hogy sikerült bármelyik gyártónak is megverni. Nézd meg a teszteket elég egyértelműnek tünnek. Józsinak igaza van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!