iPon Hírek

$200 alá érhetnek az ünnepekre a Blu-ray írók

Dátum | 2008. 06. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A SonyNEC Optiarc becslései szerint kis szerencsével karácsonyra akár $100 alá is csökkenhetnek a kombinált DVD-írók és Blu-ray olvasók árai; ha ehhez hozzáadunk míg $50-t, úgy az már a karcsú laptopokba való változatokat is lefedi, a tényleges Blu-ray írók pedig már $150-$200 közé eshetnek - bár az igazi áttörés várhatóan még így is jövőre marad.

Saját termékeit illetően ugyanakkor a cég nem bocsátkozik árcsökkentési ígéretekbe, sőt - tartani kívánja a versenytársainál magasabb árait azzal az indoklással, hogy ők egyrészt továbbra is minőséget kívánnak kiadni a kezeik közül, másrészt pedig nem hajlandóak belemenni egy olyan árháborúba, aminek a vége az lenne, hogy már senkinek nem lesz tényleges bevétele az eladásokból.

Érdekes mozzanat továbbá, hogy a Blu-ray-meghajtók terjedését leginkább a laptopok viszik előre, mivel ezeknél egyre gyakoribbá válnak a fent említett kombinált meghajtók, miközben az asztali gépeken ilyen téren jóval csekélyebb a hangsúly - aminek az oka valószínűleg a laptopok nehézkes utólagos fejleszthetősége (és hogy emiatt inkább előre vesz az ember egy olyan gépet, ami jó ideig korszerű is marad).

Mindeközben pedig a Verbatim is tervezi az írható BD korongok termelésének fokozását. A folyamat tehát láthatólag továbbra is igen komótosan ugyan, de mégis halad, lépésről lépésre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alamos
2008.06.07. 07:23
Jah a technika trágya, akarom mondani tárgya, hogy most mivel Hollywood kinyírta a HD DVD-t, és már csak Blue-Ray marad a jövőre, ezért bukott a Toshiba 1 milliárd dollárt, amit a HD DVD technológiába ölt. Jah és emellett egy Blue-Ray író még 60.000 Ft alsó hangon is, akkor most hogy HD DVD-íróra már nincs szükség, kezdhetik csökkenteni a Blue-Ray író árát, mert a CD-író kb. a megjelenésekor - amikor a technika megjelent akkor volt ilyen, vagy ekkora árban és kb. a CD-másolóknak érte akkor megvenni...
Szóval ahogy egy másik fórumozó írta éljen a money, money, money szisztéma és ismét a money, ami majd irigységet szül ahogy már most is jelen van a világban, ráadásul pont a gazdagok részéről és nem értik meg, ha a világ minden vagyonát egyenlően szétosztanánk - beleértve minden ingóságot, és ingatlan akkor ha jól emlékszem 2004-2005-re sikerült kb. 8-10 éves felméréssel egy cégnek felmérnie az értéket 2.500 dollár per kopf jutna mindenkinek, azt vegyél abból autót, lakást és a többit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!