iPon Hírek

200 dollárért négy mag - új Acer táblák a láthatáron

Dátum | 2013. 01. 31.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Acer nemrég mutatta be az extrém alacsony áron kínált, Iconia termékcsaládot gazdagító B1-et, és most nagyon úgy fest, hogy ezzel még nincs vége a történetnek. Hamarosan újabb "jóárasított" táblagépek futhatnak be, ám ezúttal már nagyobb, 8 és 10 colos méretben. Az újdonságok, csakúgy mint a B1, a MediaTek által gyártott chipeket fogják használni. Az ázsiai vállalat lapkái sok helyi gyártónál örvendenek nagy népszerűségnek az árukból kifolyólag. Az Acer a MediaTek legfrissebb fejlesztése mellett tette le a voksát: az MT6589 négy ARM Cortex-A7-es processzormagot tartalmaz, amik egyenként 1-1,2 GHz-es órajelen üzemelhetnek, a grafikus feladatok felelőse pedig egy PowerVR SGX544. Az Acer elnöke elárulta, hogy a cég nagy lehetőséget lát az olcsó táblagépekben, és több figyelmet fognak ezeknek szentelni. Az indoklása rendkívül egyszerű volt: idén az elemzők szerint 200 millió táblagép találhat gazdára, és ezekből 120 millió a költséghatékony régióból. Tehát elismerik, hogy az Apple-lel, a Samsunggal és a többiekkel nekik már nem érdemes versenyre kelni, de az alsóbb árszegmensben egy nagy név - mint az Acer - sok új vásárlót vonzhat. Ehhez persze jól átgondolt stratégiára van szükségük, hiszen a profit itt is fontos, úgyhogy elengedhetetlen a nagyobb eladási mennyiség.
Az úttörő Iconia B1
A kiemelkedő ár-érték arány eléréséhez egyelőre úgy fest, hogy az Acer jó utat választott. A tervezett 8 hüvelykes gépet jelen állás szerint 200 dollár környéki ajánlott fogyasztói árral látják majd el, a nagyobbik tablet pedig, ami már 10,1 colos panelt hoz magával, 235 dollárnak megfelelő taiwani dollárt kóstálhat. Sajnos a tulajdonságaik nem ismertek a négymagos lapkán túl. Az Acer bizakodó, de a siker innentől már főleg a vásárlókon fog múlni. Az újdonságok leleplezésére nem tudni mikor kerülhet sor, de a közelgő MWC jó helyszín lehet a vállalat számára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Keksz03
2013.01.31. 17:17
Nexus 7 mellé nem látom sok értelmét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. princeps
2013.01.31. 23:37
de lehet, hogy olcsóbb lesz arra gondolok a hogy a B1 is 45k ha ez is megállna 60 körül akkor jó vétel lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ludoteka
2013.02.01. 22:28
Nekem tökéletes lenne. Nem mindenki gondolkodik 7 collban. Nexus 7 nálam nem jön szóba. És "noname " tabletet sem veszek. Az új Acer-ek akkor már inkább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!