iPon Hírek

200 millió dolláros veszteség az Nvidia-nál

Dátum | 2009. 05. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Nvidia nemrégiben tette elérhetővé legfrissebb videokártya meghajtóprogramját, amely WHQL minősítéssel ellátott Windows 7 verzióban is elérhető. Az új driver jó hír az Nvidia tulajdonosoknak, akik a Windows 7 RC változatát tesztelik éppen, de a gyártó háza tájáról egy kevésbé jó hír is érkezett: a cég publikálta előző pénzügyi negyedévének eredményeit, amelyek nem valami fényesek.

Az Nvidia legutóbbi pénzügyi negyedéve április 26-án ért véget, az összesítésből kiderült, hogy a cég 201,3 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el a jónak éppen nem mondható időszak  folyamán. Az előző negyedéves veszteség még „csak” 147,7 millió dollárt tett ki, így egyértelmű és határozott romlás figyelhető meg ezen a téren. A vállalat teljes árbevétele az a legutóbbi negyedévben 664,2 millió dollár volt, ami az előző év azonos időszakához képest 42%-os visszaesést jelent, ugyanis tavaly ilyenkor még 1,2 milliárd dollár volt a teljes árbevétel, amihez 176 millió dolláros nyereség is társult.. A korábbi időszakhoz, azaz az ezt megelőző negyedévhez képest az árbevétel 38%-kal növekedett, ami viszont jó hír. A gyártó veszteségeiben fontos szerepet játszott egy részvényekkel kapcsolatos tranzakció is.


A vállalat elnöke, Jen-Hsun Huang szerint az elmúlt negyedév folyamán hatékonyan kezelték a különböző költségeket és jelentősen csökkentették a raktárkészlet mennyiségét, amely korábban 144 napra volt elegendő, most pedig 64-re. A növekedéssel kapcsolatos stratégiák esetében folytatódtak a befektetések is. Mr. Huang szerint a következő generációs operációsrendszer megjelenésével a GPU alapú számítási feladatok hatékonyabb támogatásának következtében a GPU alapú alkalmazások mennyisége növekedhet majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. jadam92
2009.05.08. 12:58
egyszer fent egyszer lent
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kane54
2009.05.08. 13:04
Ennyi nem fogja hátba vágni őket, max felébrednek, hogy most már jó lenne fejleszteni is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Caster
2009.05.08. 13:06
kell ez neki talán majd észhez térnek és elfogatható áron jó kárgyákat csinálnak nem csak átneveznek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ati83
2009.05.08. 14:04
Majd ha olyan áron, olyan kártyákat csinálnak mint az AMD, és figyelembeveszik, hogy nem csak gazdag emberek szeretnek játszani, elkezdem sajnálni őket. Még annyi hogy régen legalább: drágán de gyorsat volt a szlogenjük, addig ma drágán lassút, lett.......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!