iPon Hírek

2000 alkalmazottól válik meg a Yahoo

Dátum | 2012. 04. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A korábbi hírek alapján már várható volt, hogy a cég szerkezeti átalakítása miatt többen is lapátra kerülnek majd az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán, a mostani bejelentés pedig lerántja a leplet arról is, hogy körülbelül 2000 dolgozót érint a dolog.

A vállalat strukturális átalakítása rendkívül fontos lépés. Azáltal, hogy a cég 2000 munkatárstól megválik, egy fontos lépést tesz előre az új, a korábbinál kisebb, nyereségesebb és gyorsabb reagálású Yahoo felé. A vállalat az átalakítások következtében azt reméli, hogy a korábbinál gyorsabban reagálhat majd vásárlói és a piac igényeire, ami kulcsfontosságú szempont. Jelenleg az erőforrások átcsoportosítása zajlik annak érdekében, hogy a cég legfontosabb prioritásai kerülhessenek előtérbe. A cél az, hogy a vállalat magját képező üzletágak kerüljenek a középpontba – a felhasználók és a hirdetők legyenek az elsők – a cél elérésének érdekében pedig határozott lépéseket tesz a vezetés.

A fentiek miatt tehát 2000 munkatárstól kényszerül megválni a vállalat. Az átstrukturálás és a leépítések következtében éves szinten 375 millió dollár körüli kiadást takarít meg a Yahoo. Az egyelőre nem tudható, hogy az átstrukturálással kapcsolatban milyen egyéb lépéseket tesz majd a cég, valamint arról sem adtak információt az illetékesek, hogy mely üzletágakra összpontosítanak majd a jövőben.

Április 17-én, amikor a Yahoo közzéteszi első negyedéves pénzügyi eredményeit, remélhetőleg több információ is napvilágot lát majd az átalakításokkal kapcsolatban. A CNet információi szerint a Yahoo jelenleg nincs túl jó helyzetben, ugyanis egyszerre túl sok műveletre koncentrál, a vállalat magját képező szolgáltatások eközben nem működnek megfelelő hatékonysággal és a befektetők is fellázadtak már a cég vezetése ellen. Ezek miatt sajnos épp itt az ideje a változásnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. atti2010
2012.04.05. 16:06
egy fontos lépést tesz előre az új, a korábbinál kisebb, nyereségesebb és gyorsabb reagálású Yahoo felé. A vállalat az átalakítások következtében azt reméli, hogy a korábbinál gyorsabban reagálhat majd vásárlói és a piac igényeire, ami kulcsfontosságú szempont.

Ja, hogy ehhez a kevesebb munkás a kulcs elég érdekes számomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sootylunat...
2012.04.05. 19:55
atti2010
Azzal h. kevesebb a munkás és egy mag prioritást hoznak létre a megtakarított pénzből nagyobb "termelést"(ahogy irták vevők reklám partnerek)-re fordított fejlesztés/beruházás nagyobb pozítiv hangot és nagyobb nyereséget eredményez.Ezáltal nő a cég precizitása és bevétele amit folyamatos beforgatással jobb és jobb lehet (elméletben)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sootylunat...
2012.04.05. 20:00
példa ként: van egy farmod 5 fajta állatal és egy emghatározott mennyiségű pénzed amiből éphogy minden állatra elég a fedezet. Ami(azaz a fedezet)a termelés és a előállítás minőségi rovására megy . Mig, ha az 5 fajta álatból 3-tól megvász marad kettő és a fenmaradó összeget arra a két fajta kibővítésére és megfelelő ellátására fordítod több lesz a termelés illetve a minőség. Igy drággában tudod eladni és több jön a kasszába.És ezákltal a minőség javulással megnő a vásárlűók száma ( a pozitív vízhangnak köszönhetően) növeled a nyereséget és foylamatosan nő a cég.. (szerintem igy megy)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2012.04.05. 20:23
és a befektetők is fellázadtak már a cég vezetése ellen.

Akkor ez lett volna a hatékonyság növelés első lépcsője,hogy ezeket váltják le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sootylunat...
2012.04.05. 20:24
józsef m. és akk honan lenne pénzuk ?:'D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.04.06. 09:01
atti2010:

Szokasos recept.Kevesebb dolgozo nyomas alatt hatekonyabb mint tobb,de elkenyelmesedett dolgozo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm sooty...
2012.04.06. 09:26
Egy ütőképes menedzsment többet hoz mint önmagában a leépítés. Nyilván nem az elküldött dolgozók építetteék fel, illetve rombolták le a stratégiát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!