iPon Hírek

20.000-es merevlemezt fejleszt a WD

Dátum | 2008. 06. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital állítólag megtette az első lépéseket a percenként 20.000-szer körbeforduló korongos merevlemezek kifejlesztése felé, mivel komolyan tartanak már attól, hogy az SSD-k rövid időn belül végleg kiránthatják a talajt a merevlemezek alól.

Főként a játékosok és az üzleti felhasználók jelentik azt a két célcsoportot, amelyeket a WD újra meg szeretne nyerni magának a fejlesztés alatt álló új "turbókorongokkal", mivel ők azok, akiket a leginkább vonzanak az SSD-k fő előnyei - nevezetesen az adatokhoz való rendkívül gyors hozzáférés lehetősége, és a kihagyásmentesség.

Mivel a fejlesztés még bőven zajlik, egyelőre a végét se látják, így nem tudni, mikor kerülhet az új termék tényleges kereskedelmi forgalomba (az árról már nem is szólva). A tervezésnél mindenesetre a VelociRaptor-ból már ismert elvet követik: maga a meghajtó 2,5 hüvelykes lesz ugyan, viszont egy 3,5-es burkolatban helyezik el, ami egyszerre gondoskodik a korongok hűtéséről és a zajcsökkentésről is.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket...

A VelociRaptor - várhatóan ehhez hasonló lesz az új is

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Tyrel
2008.06.07. 11:35
Szerintem bukott ötlet mert nagyon költséges egy ilyen előállítása meg kifejlesztése, és gondolom 20k rpm-nél már a kopás se gyenge... max. 2 évet adok még a HDD-knek, aztán az SSD-k vissza fogják őket szorítani másodlagos háttértárrá, amin csak filmeket, zenéket, meg pl. telepítő fájlokat és ilyesmiket fognak tárolni az emberek a jó ár/kapacitás mutatójuk miatt. Oprendszer, swapfile, játékok meg aminek gyors elérés kell, az meg megy SSD-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!