iPon Hírek

2007 legtöbbet eladott játékai

Dátum | 2008. 01. 21.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A Halo, a Wii Play és a Call of Duty 4 játékokat vásárolták meg a legtöbben a tavalyi évben.

Csakúgy mint a konzolok gyártói, a játékkészítők is a karácsonyi szezont tartják a legsikeresebb eladási időszaknak. Habár a legtöbb konzolt a Nintendo adta el, a legtöbb darabszámban fogyott játék mégiscsak a Microsoft üdvöskéje, a Halo 3 lett. Ebből összesen 4,82 millió darabot adtak el 2007-ben, ami egyúttal a legjobban fogyott Xbox 360 játék is.


A Halo 3 emellett a kiadás előtt is hatalmas sikert könyvelhetett el. Óriási, 1,7 milliós előrendelést raktak a játékra még azelőtt, hogy egyetlen példány is kikerült volna értékelésre. A kiadás napján 170 millió dollár értékben fogyott belőle, ami a játéktörténelemben eddig példátlan. Az első héten pedig az eladások elérték a 300 millió dolláros álomhatárt.


A második helyet a Wii Play kapta, amiből 4,12 millió kelt el. Habár a kritikusok nem a legjobb jelzőkkel illették, a vásárlók mégiscsak örömüket lelték a Wii Remote Controller csapkodásában. (Amiből jó eséllyel már több is van otthon, mert a játékot csomagban árulják egy-egy új Wiimote-al)


A decemberi első helyezett a Call of Duty 4 lett Xbox 360-ra, amiből egy hónap alatt 1,47 millió példány kelt el. A Super Mario Galaxy 1,4, a Guitar Hero III PlayStation 2-re pedig 1,25 millióval büszkélkedhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások