iPon Hírek

2008. első felében jön az IE 8 béta

Dátum | 2007. 12. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft Internet Explorer csapata az elmúlt időben gőzerővel kezdte fejleszteni a népszerű webböngészőt. A tavalyi év végén napvilágot látott az Internet Explorer 7-es verziója, ám a legfrissebb információk szerint már készülőben van az újabb böngésző, amelynek béta változatát 2008. első felében mutatja be a szoftvergyártó óriás.


A Microsoft egyelőre nem árult el részeteket az Internet Explorer 8-as verziójának újításairól, de egy örömteli tényről azért beszámolt, amely sok fejlesztőnek lehet jó hír. A hivatalos IE blogon megjelent információk szerint az Internet Explorer 8-as változata sikeresen megfelelt az Acid 2 teszten, amely a böngésző szabványokkal való kapcsolatát ellenőrzi. Az Internet Explorer 7-es változata és a Firefox 2 egyaránt megbuktak az Acid 2 teszten, ezzel egy időben a Safari, az Opera, és a Firefox 3 béta sikeresen vették az akadályt, azaz megfeleltek a teszten.

Érdekesség, hogy a Mozilla hibafelismerő (bug tracking) rendszere szerint a teszthez használt Acid2 weblap hibás, így nem jeleníthető meg tökéletesen egyetlen böngésző segítségével sem. Mint utóbb kiderült, az említett a hibajelenség csak ideiglenes volt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2007.12.28. 11:34
A hír készítésekor nem volt olyan forrás, amely ideiglenes hibának állítota volna be a jelenséget, így köszi a helyreigazítást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!