iPon Hírek

2010 - a táblák éve?

Dátum | 2010. 01. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Robbanásszerű fejlődésnek indulhat a táblák piaca az idén a Deloitte legújabb hosszú távú elemzésének tanúsága szerint; több tízmillió eladott példányt is lehetségesnek tartanak a megjelenő újdonságok nyomán.

Az Apple feltételezett táblája mellett ott van a HP nagyon is valóságos "palatáblája", ami kétségkívül nagy lendületet adhat ennek a kategóriának. Paul Lee, az elemzés szerzője azt a kijelentést is megkockáztatta, hogy a tábla-eladások egymilliárd dolláros forgalmat is lebonyolíthatnak, lekörözve a GPS-piacot is.


Érvelése szerint a rövidesen érkező táblák már kellően fejlettek és hatékonyak ahhoz, hogy betölthessenek egy olyan kulcsfontosságú szegmenst a piacon, aminek eddig egyáltalán nem is volt egy igazán jó képviselője sem. Mint mondta, minden eddigi ezirányú próbálkozást gúzsba kötött a túl rövid akku-üzemidő, a gyenge teljesítmény és a lassú wireless kapcsolat. Meglátása szerint a technológia csak most jutott el arra a szintre, ahol már valóban komoly érdeklődést válthat ki a leendő felhasználókból. Ez teljesen jól és ésszerűen is hangzik elméletben, a kérdés már csak az, hogy a gyakorlat is igazolja-e majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. somakb
2010.01.20. 16:07
" túl rövid akku-üzemidő, a gyenge teljesítmény "

vicces, mert ép az említett hp paláját, pont ez fogja gúzsba kötni az atom procival... nem való ide, sokat fogyaszt, gyenge...

tegra2 meg snapdragon. marwell kell ami 5-10-ét fogyasztja és még teljesítményben is sok esetben verik az atomot.

lásd MSI, ICD stb. Na az ő tegra2 alapú paláikat tényleg nem fogja gúzsba kötni a fogyasztás.

apple is valószínűleg arm alapúra fogja készíteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MartonRoby
2010.01.20. 16:34
Ez már-már sci-fi. Ott szoktak ilyen táblákkal szaladgálni, amin minden lényeges infó rajta van. Ha sikerül megoldaniuk a fogyasztási problémákat, akkor szerintem nem alaptalan az az 1 milliárd dolláros becslés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kobaljov
2010.01.20. 20:21
Az áruktól azért majd erősen függ majd az elterjedésük (és nemcsak a note- és netbookokkal hanem valamelyest a felsőkategóriás okostelefonokkal is versenyezhetnek a kisebb verzióik)

Az elemzést helytállósága pedig majd kiderül, de a múlt kapcsán érdemes megemlíteni a
a.) Microsoft tablet PC-s terveit és azok bukását
b.) az Intel MID-es terveit és azok bukását
c.) az Nvidia Tegra (1.) piaci elterjedtségét a több mint 1 éves bevezetése óta

Ezek rossz tapasztalatok, de egy jól eltalált használhatóságú és kellően olcsó eszközzel megtörténhet az áttörés, de egy kicsit félek, hogy végül mennyire fogják túlárazni őket (Az Asus az első Eee netbookot is még 200 dollárért ígérte eredetileg, de nálunk most csak kifutóként lett ennyi)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!