iPon Hírek

2010 végére csúszik az Apple Tablet megjelenése?

Dátum | 2009. 11. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Apple tábla PC-jéről már sok-sok pletyka jelent meg az elmúlt hónapok folyamán, de hivatalos forrásból származó megerősítések mindezidáig nem érkeztek. A tajvani források most egy újabb érdekességet hallottak az Apple gépével kapcsolatban: a tábla pc a korábban tervezettel ellentétben nem jövő márciusban, hanem majd csak jövő év végén kerülhet kereskedelmi forgalomba. Nem túl örömteli hír, ugyanis addig még számtalan pletykával borzolhatják a kedélyeket a jól értesült források.

No de hogy mi is okozza ezt a kicsinek éppen nem nevezhető csúszást? A megoldást a kijelző körül kell keresni. A vállalat néhány kisebb módosítást kíván eszközölni a terméken, sőt, egy 9,7 hüvelykes képátlójú OLED kijelzővel ellátott változatot is piacra szeretnének dobni. Az első modell, amelyről a korábbi hírek is szóltak, egy 10,6 hüvelykes LCD kijelzővel lesz ellátva. Az OLED-del ellátott modell érdekesnek tűnik így első olvasásra, de a DigiTimes illetékesei mégsem ezzel foglalkoztak, hanem azzal, hogy kiderítsék a készülékek várható árát. Egy 9,7 hüvelykes OLED panel jelenleg 500 dollár körüli áron szerezhető be, és a gyakorlat szerint a kijelző a teljes konfiguráció árának nagyjából 30%-át szokta kitenni.

Michael Tchao, aki a a többiekkel együtt a Tablet PC projekten dolgozik.A logika alapján az új Tablet PC ára valahol 1500 és 1700 dollár között fog elhelyezkedni, ám ez csak az előállítási költség, ebbe még bele kell számítani az Apple igen magas profitját, azaz az ár nagyjából az előbb említett másfélszerese lehet majd, persze a jelenlegi árakkal számolva.

Az árak komoly szerepet játszhatnak a csúszásban, ugyanis a piaci elemzők szerint az OLED panelek árai majd csak 2011 folyamán mérséklődhetnek jelentősebb mértékben, aminek köszönhetően a Tablet PC előállítási költségeit 1200-1500 dollár közé lehet majd leszorítani, ha a terméket a következő év második felében gyártják le. Azzal, ha a Tablet PC-t 3G előfizetéssel karöltve kínálják majd egyes szolgáltatók, tovább lehet faragni a költségeken. Ennek értelmében a 10,6 hüvelykes modell ára így 800 és 1000 dollár közé eshet majd, így nem teljesen világos, hogy a gyártó pontosan mit akar a 9,7 hüvelykes méregdrága OLED kijelzővel ellátott verzióval. Reméljük, nemsokára kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Ludi
2009.11.21. 22:06
Eddig úgy tudtam, hogy két kategória létezik az asztali gépek közt, a PC és a Macintosh. És az Apple Mac-et gyárt, nem PC-t, az főleg a Microsoft vadászterülete. Mivel ezeken a gépeken gondolom nem Windows lesz, kicsit érthetetlen számomra a Tablet PC megnevezés. Nem inkább Tablet Mac (vagy vmi hasonló)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!