iPon Hírek

2011-ben jön a Pineview utódja, a Cedarview

Dátum | 2009. 11. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Pine Trail névre keresztelt nettop és netbook platformja csak hetek múlva, azaz a következő év januárjában debütál, ám a jól értesült források már azzal foglalkoznak, hogy vajon mi jöhet az után a piacon. A 2010-es év a Pineview processzoroké lesz, ez már biztos, ám 2011-ben új trónkövetelő érkezik, ami a Cedarview kódnevet fogja viselni.

A következő generációs Atom platformmal kapcsolatban egyelőre még csak minimális információk állnak rendelkezésre, de az már tudható, hogy a platform DDR3-as memória modulok fogadására lesz felkészítve, ugyanis az új processzorok DDR2-es helyett már DDR3-as memóriavezérlővel lesznek ellátva. A 32 nm-es csíkszélességgel készülő központi egységek esetében a memória vezérlő egycsatornás memóriatámogatást kínál majd. Ennek értelmében a rendszerek továbbra is maximum két darab memória foglalattal lehetnek felvértezve. A fenti lépésnek köszönhetően lassan minden szegmensben áttér majd az Intel a DDR3-as memóriaszabvány alkalmazására, de ez nem is csoda, hisz a DDR3-as memória chipek lassan olcsóbbak lesznek DDR2-es társaiknál.

A jövő év elején érkeznek a Pineview processzorok, amelyek a Pine Trail platform részeit képezik, ezekből a központi egységekből az Atom N450-es és Atom N470-es példányok lesznek kereskedelmi forgalomban 2011-ig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. atti2010
2009.11.23. 11:03
Ezzel most az Nvidiat boldogítja, azért jó sok embert sikerült elbolondítaniuk, én remekül használom az AMD-s procimat felárba - 2% teljesítményért amit észre sem veszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rini
2009.11.23. 13:22
Aha... Pontosan ezért cseréli ilyen gyorsan a platformot az Intel mert ezzel próbálja kihúzni az ion lába alól a szőnyeget mivel az újakhoz nem gyárthat az nV iont.
Az a 2% csak játékokban jelentkezik a processzornál. Más alkalmazásoknál van az 30% is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lajthabala...
2009.11.23. 13:50
Az Atom sem volt egy akkora bomba. Mobil esetben sokkal jobb választás a SU-s Core Duo, asztalon meg a 45nm -es C2D: a 945-ös chipsettel oda lett az Atom minden előnye. Sokkal lassabb, nem bővithető, nem lehet mellé VGA-t döfni, az integrált meg harmat-gyenge, és minden előnye, hogy 50 helyett 35 wattot fogyaszt. Még olcsóbbnak sem mondható, a kétmagos Atom drágább, mint egy G31 + Dual Core Celeron.

Kár, hogy az AMD-nek nincsen ütős alacsony fogyasztású megoldása, a Via pedig gyengén támogatott (értsd Linux driver), és idehaza alig elérhető. Elkelne a konkurencia, akkor talán összeszedik magukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!