iPon Hírek

2011-re ígérik a hajlékony OLED-eket

Dátum | 2009. 03. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Bejelentette a dél-koreai illetőségű Modistech, hogy terveik szerint 2011-re piacra dobják a vékony és hajlékony OLED-kijelzőiket, részben megerősítve így azt a friss fejtegetést, miszerint az OLED-ek kora (vagy legalábbis 8 éve) 2011-től veheti majd kezdetét.


Azonban csak részben, mivel ahogy a képeken is látható, ezek nem kimondottan kijelzők a szó hagyományos értelmében véve, inkább csak "fényszórók". A Modistech azonban igen elkötelezett híve az OLED-technológiának, komoly kutatásokat és fejlesztéseket is folytatnak e téren, így kétségkívül láthatunk még tőlük más hasonló érdekességeket is a jövőben.


Az egységek sorozatgyártását már jövőre megkezdik, négyzetmétere $212-ba kerül majd, ami egyelőre még húzósnak mondható, dehát újdonság, meg minden, mint tudjuk. Idővel kétségkívül ez is el fog érni egy ésszerűbb szintet - az pedig mindenképp örvendetes, hogy az OLED-ek valóban kezdenek egyre inkább kiszivárogni a nagyvilágba.


És teszik mindezt nem csak a távol-keleten, de Nagy-Britanniában is, mivel ezzel együtt a PETEC (a "Nyomtatható Elektronikai Technológiák Központja") is felkínálja gyártási kapacitását minden olyan cégnek, akik anélkül szeretnének mihamarabb OLED-képernyőkkel felvértezett termékekkel előállni, hogy az ehhez szükséges költséges infrastruktúrát is ki kelljen építeniük.

Jelenleg 20 munkatársuk van, 2011-ig további 40-et terveznek felvenni; a technikai-műszaki hátterük és felszereltségük adott - ami pedig OLED-ek mellett AMOLED-ek, hajlékony (LCD vagy épp e-papír alapú) kijelzők, napelem-cellák és aktív érzékelők (ide értve az érintésvezérlést is) gyártására egyaránt alkalmas.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.03.18. 15:07
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!