iPon Hírek

2011-től kezdődik az OLED-ek korszaka?

Dátum | 2009. 03. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A DisplaySearch szakértőinek válasza erre egy határozott igen - és még azt is előrevetítik, hogy a nevezett dátumtól kezdve jó 8 éven át az OLED-technológia az egyik leggyorsabban fejlődő ágazattá nőheti ki magát.


Mi több, már rég nem csak tévékről van szó: várhatóan ugyanis a notebookoktól a hajlékony kijelzőkön át a katonai  alkalmazásokig az égvilágon mindenütt számíthatunk majd az OLED-ek felbukkanására, ahol csak szükség lehet egy igen vékony és igen éles képet adó kijelzőre.

Mindez pedig jelentős részben köszönhető egyebek mellett annak is, hogy néhányan a legnagyobb japán gyártók közül - így például a Sony, a Sharp, a Panasonic és a Toshiba - összefogtak az OLED-képernyők minél hatékonyabb és olcsóbb tömegtermelése érdekében, amihez még ráadásul a japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztériumtól is kaptak egy jelentős, 32,78 millió dollár értékű támogatást.

Lesz itt tehát minden, csak ki kell várni - és át kell vészelni a "válságos időket", mivel ez a tényező természetesen az OLED-ekre is kihatott, kitolva így egy kissé ezeknek a fejlődését is. A türelem azonban, mint tudjuk, OLED-et terem, valamint még megfizethető árakat is hozzá, amely utóbbi még külön örvendetes tényező (már ha sikerül beváltani az elképzeléseket).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. littleguy
2009.03.16. 15:58
Ööööö... Akkor most vegyünk ezekben a cégekben részvényt? A válság lenyomta, "fillérekért" megvesszük, aztán meg majd jó nagyot kaszálunk rajta, ha beindul az OLED business.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. alien24
2009.03.16. 16:31
nem kell reszveny, 60"+ (fullhd) oled tv kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!