iPon Hírek

2018-ban jön a teljes értékű, kibővített We Happy Few

Dátum | 2017. 08. 18.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A kevésbé polgárbarát, alternatív hatvanas évekbeli Angliában játszódó We Happy Few több, mint egy éve érhető el korai hozzáféréses formában a Steam Early Accessen és a GOG In Development programjában. A Gearbox Publishing bejelentése szerint 2018. április 13-án érkezik a teljes értékű, kibővített verzió – a rossz hír az, hogy ezzel gyakorlatilag máris duplájára nőtt a játék ára.
Aki az emelés előtt vásárolta meg a We Happy Few-t, az alapverziót kapja meg, egy Jolly Brolly nevű előrendelői bónuszfegyverrel, további összegek kiadása nélkül. A Kickstarteren kisebb csomagokat választóknak szintén az alapverzió jár, de bónusz nélkül, a drágább pakkok tulajdonosai megkapják a fegyvert és a season passt. A legdrágább csomagokhoz a 150 dolláros gyűjtői változat dobozos extrái is járnak. A fejlesztő Compulsion Games azzal magyarázta az áremelést, hogy ez tükrözi azt az átalakulást, amin a játék keresztülment: apró roguelike-ból teljes értékű, dobozos alkotás lett belőle, épp ezért marad még ilyen sokáig a korai hozzáférésben. Átírták mindhárom karakter történetét, nagyobb léptékű kalandok és világ vár majd ránk, a 2015-ös PAX-on bemutatott kis sandbox játék maradványait lassan elnyeli egy sokkal nagyobb, történetalapú projekt. Mindehhez extra finanszírozás is kellett, a fejlesztőcsapat mérete pedig tíz főről negyvenre nőtt. A jövőre megjelenő változat tartalmi szempontból nagyjából két és félszer akkora lesz, mint a most kiadott Life in Technicolour frissítés. A season pass létezésének említésével a stúdió felvállalta annak kockázatát, hogy muszáj lesz DLC-t készíteniük, de egyes vélemények szerint jelenleg az igazi kérdés az, hogy reagálnak majd a vásárlók az áremelkedésre – bár azt el kell ismerni, hogy a Compulsion Games őszintesége a témával kapcsolatban igazán dicséretes.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. dbelam
2017.08.18. 17:11
Szóval a procedurálisan generált baromságot lecseréli egy rendes történet?
Na így már meggondolandó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VikMorroHu...
2017.08.20. 19:57
" teljes értékű, dobozos alkotás lett belőle, épp ezért marad még ilyen sokáig a korai hozzáférésben" - ez csak nekem tűnik ellentmondásnak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!