iPon Hírek

20nm-es SSD-vel készül a Toshiba és a SanDisk

Dátum | 2009. 09. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Yokkaichi-i gyárukban már a jövő év második felében megkezdené a 20nm-es NAND flash memóriák gyártását közös vállalkozásban a két nagy név ipari források jelentése szerint.

Kezdetben legalábbis mintegy 200.000 ostyát gyártanának le havonta, ami persze a későbbiekben még nyilván fokozódhat. Ez egyébként ugyanaz a gyár, amelyiket már 32nm-es, 3 bit per cellás (bpc) egységei gyártására is kiszemelt a Toshiba, csak ez a terv aztán némi halasztásra került.

Persze nem lesznek egyedül a mezőnyben, mivel az Intel és a Micron Technology szövetsége is élénken készül a 20nm-es memóriák bevezetésére - akár már az idei év végén. Jelenleg azonban még leginkább a 34nm-es, 3bpc-s egységeik gyártása köti le a közös gyárukat, az IM Flash Technologies-t.

Az új, kisebb egységek érkezése természetesen a jelenlegiekre is jótékony hatással lesz ár tekintetében, tovább gyorsítva így a merevlemezek leváltásának folyamatát - bár persze az még így is jódarabig elhúzódhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leslieke
2009.09.25. 12:02
VISSZA A HIRHEZ

Hát ez igen szép, de amíg nem csökkentik az árakat, addig nem sokat fognak eladni belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gedezoli
2009.09.25. 12:24
leslieke: Azért amikor Intel kidobta a 34nm-es változatot, akkor arányaiban rendesen faragott az áron. Ha a 20nm-esnél is ezt megteszi, és tudja azt a sebességet produkálni, mint elődje, akkor az Intel szép lassan domináns szereplője lehet az SSD piacnak.
Az egyik gond, hogy itthon nagyon még nem lehet kapni, és hiába fog a gyártás elindulni év végén, kell minimum egy fél év, mire el ér ide is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!