iPon Hírek

2,1 milliárd dolláros segítség az Elpida-nak

Dátum | 2009. 06. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Elpida nagy névnek számít a memóriapiacon: a japán székhellyel rendelkező óriásvállalat a világ harmadik számú memóriagyártója. A cég manapság rendkívül rossz helyzetben van, ugyanis a gazdasági válság természetesen erre a szegmensre is keményen rányomja bélyegét. A baj nagyságát jól jellemzi az a tény, hogy a japán banki szektor legnagyobb szereplői hatalmas összegű gyorskölcsönnel próbálnak segíteni a cégen, amely a japán gazdaság szempontjából nagy jelentőséggel bír.


A Japán Fejlesztési Bank (DBJ – Development Bank of Japan), amely mögött maga a japán állam áll, hamarosan Elpida részvényeket vásárol, de a vezetés már egy 30 milliárd jenes programot is elfogadott, amely a cég megmentésére irányul. A DBJ saját maga egy 10 milliárd jent, míg a Japán Nemzetközi Együttműködési Bank 20-30 milliárd jenes gyorssegélyt fog felkínálni.

Japán három legnagyobb bankja további 100 milliárd jenes kölcsönt ad az Elpida számára, de egyéb támogatásokkal is próbálják majd talpra állítani az céget. A felsorolt összegek összességében átszámítva 2,1 milliárd amerikai dolláros gyorssegélyt jelentenek, amelyek remélhetőleg gyors orvosságot nyújtanak majd a vállalat pénzügyi problémáira. Az Elpida példáját több cég is követheti majd a jövőben, akik többek között állami segítséggel próbálják túlélni a gazdasági válság igen-igen kemény időszakát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Multitask
2009.06.29. 16:16
VISSZA A HIRHEZ

Ez azért komoly összefogás már, gratulálok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2009.06.29. 17:30
OFF: Én is ramchipek gyártásába kezdenék, hátha én is kapok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!