iPon Hírek

2133 MHz-es DDR3-as A-DATA tuningmemóriák

Dátum | 2008. 12. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az A-DATA mérnökei új, első ránézésre elég komoly tuningmemóriákat dobtak piacra. Az újdonságok két- és háromcsatornás kiszerelésben egyaránt elérhetőek. Ami közös bennük, az pusztán az, hogy mindegyik modul képes 2133 MHz-en stabilan üzemelni. Természetesen a nagy sebesség és a magas feszültségérték miatt melegszenek a modulok, ezért a gyártó egy dizájnos és hatékony hűtőmegoldás segítségével próbálja hűteni a chipeket.


Az A-DATA új DDR3-as memória moduljai kétcsatornás 2 GB-os és 4 GB-os csomagban, valamint háromcsatornás 3 GB-os (1GBx3) és 6 GB-os 2GBx3) kiszerelésben érhetőek el. A chipek által termelt hőt különleges alumíniumból készült bordákkal és két darab 50 mm-es átmérőjű hűtőventilátorral vezetik el, a ventilátorok egyébként viszonylag halkan, 21,8 dB-es zajszint és 3500-as percenkénti fordulatszám mellett teszik a dolgukat.

A nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapra épülő tuningmemóriák mindegyike képes 2133 MHz-en üzemelni, amihez CL10-10-10-30-as időzítéseket alkalmaz a gyártó. A magas órajel eléréséhez 2,05V és 2,15V közötti feszültség szükséges. Az egységek SPD-je (Serial Presence Detect)  egyébként a JEDEC DDR3-1333 MHz-es szabványát alkalmazza, amelyhez 9-9-9-24-es időzítés társul, így a korábban említett feszültség, órajel és időzítés értékeket szokás szerint kézzel kell beállítaniuk a felhasználóknak.


Az A-DATA X-series memória csomagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is, ám a gyártó a termékek várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem osztott meg információkat. A memória modulokra élettartam-garancia jár.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. norman81
2008.12.10. 13:24
sziasztok!!!
Na most azt nem értem,hogy ugye 3 csatornás üzemhez core i7 kell,namármost köztudott,hogy a beépitett memvezérlöt ekkora feszen lehetetlen járatni,ergó megsül 1 az 1 ben!
Vagy esetleg terveznek a jövöben olyan magot i7 alá aminek nem fog gondot okozni ekkora mem fesz????
Vagy esetleg az Am3 asok fogják tudni a 3csatornás üzemmódot,és tartani a 2-2,1v körüli értéket stabilan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!