iPon Hírek

2200 PS3-at vesz a US Air Force

Dátum | 2009. 11. 24.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Igen, az Amerikai Légierő a Sony egyik leghűségesebb vásárlójává avanzsált az utóbbi időben. Jelenleg olyan irányú terveket dédelget, hogy 2200 PlayStation 3 konzolt vásárol a cégtől.

No persze nem a katonák szórakoztatására, hanem a Légierő Kutató Laboratóriumának szolgálatába készülnek állítani az igen jelentékeny számítási kapacitással rendelkező masinákat. A gépek Rómába és New Yorkba kerülnek majd szétosztásra, ahol már jelenleg is 336 példány található belőlük a bázisokon. A tudósok azon dolgoznak, hogy minél jobban fel tudják használni katonai célokra a Cell processzorban rejlő erőket. Jelenleg több radarkép, nagy felbontású kép és videó feldolgozására használják őket, kiegészítve "neuromorfikus számítási kísérletekkel". Magyarra fordítva azzal próbálkoznak, hogy a gépet arra bírják, hogy úgy működjön, mint az emberi agy...

A Védelmi Minisztérium eredetileg 118.000 dollárt szánt erre a kutatásra, de azóta további 2 millióval egészítették ki a büdzsét. Vajon kapnak a PS-ekhez ajándék Uncharted 2-t?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. zozzoo888
2009.11.24. 16:12
Ha nem kapnak Unchartedet, a katonaság dühös lesz és nem jó ujjathúzni velük.
2M dollárból szuperszámítógépeket is vehettek volna nem pedig PS3-akat.
Néhány év múlva amikor majd meg lehet venni a katonaság által leselejtezett dolgokat vicces lesz egy teherautó mellett látni eg nagy kupac PS3-at
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. YuGabe
2009.11.24. 16:30
Hát ez valami oltári nagy hülyeség. Ha Cell processzort akartak volna venni, akkor miért nem azt vettek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. warp
2009.11.24. 16:49

Meseld el ezt egy masik nagy cegnek, aki szinten dzsunkabol epit valamit, amit naponta hasznalsz. Ehhez viszonyitva a PS3 egy BRAND cucc, ha kihal akkormeg pikk levesznek egy getto ugyanolyat barmely electric aruhaz polcarol, es ott biztos nincs elteres a csipeszben, vagy vga, proci freki, nem hatrany ez.

2M dollar meg lofuty, egy normalis szupergep, az meg dollarban is sok szaz milla, marmint ha tenylegesen olyan geprol beszelunk ami TOP500 eselyes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2009.11.24. 20:22
ehhez egy terminal.hu-s cikk kapcsolódik, lehet hogy nem túl szorosan, amiben ennek a cikknek az előzménye van, mégpedig az, hogy a pedofiloknak a jelszavaik feltöréséhez drága dell gépeket használt eddig az FBI gépenként 2000 dollár, ehhez képest egy ps3 fürtöt piri pénzért össze tudnak állítani, ugyanakkora vagy nagyobb teljesítménnyel. a us. ariforce-nak is ugyanez lehet a célja, csak más célokra, ami az itteni cikkben van benne. mindez csak a költséghatákonyságról szól... lehet hogy mindig is a katonaságban mozgott a legnagyobb, de lehet őket is meghatotta a válság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MassKilla
2009.11.24. 20:29
*a u.s airforce-ban mozgott a legnagyobb pénz...

a "pénz" szó lemaradt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!