iPon Hírek

234%-kal jobban fogy a Win7, mint a Vista

Dátum | 2009. 11. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Az NPD Group friss eredményeinek tanúsága szerint összességében valóban nem panaszkodhat az MS a Win7 rajtját illetően, sőt. A Vista 2007-es rajtjának eladásait már az első néhány napban messze - több, mint kétszeresen - felülmúlta.


Ennek okait az elemzők egyrészt az igen jelentős előrendelési árengedményekben, másrészt pedig az igen erőteljes és láthatólag kellőképpen hatékonynak is bizonyuló reklámhadjáratban látják. Azt már nem említették, hogy az előzetes pozitív várakozásoknak mennyi közük lehetett a dologhoz, de feltehetőleg azért ez sem egy elhanyagolható tényező.

Ennek azonban megvan az ára is, szó szerint: a jelentős árengedmények miatt a nagy számú eladás nem vezetett jelentős árbevétel-növekedéshez. E tekintetben mindössze 83% az előrelépés a Vista indulási értékeihez képest. Nem is csoda, tekintve, hogy valóban jelentős engedmények voltak, a vételár felét-harmadát is elengedték, mikor hogy.

Mi több, ráfizettek arra is, hogy a Win7 Ultimate-et nem állították eléggé reflektorfénybe - bár igaz, nem is nagyon volt miért, mivel kevesebb extrát is biztosít. Meglátásuk szerint azonban ettől függetlenül lehetett volna jobban is promotálni, és ez bevétel szempontjából is valóban előnyös lett volna.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Azrael
2009.11.07. 09:45
Csak most nézem a képet, úgy látszik nem csak én használok Digsby-t MSN kliensnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. polczer
2009.11.07. 16:05
nem tudom sajnálni az ms-t és örülök az 57%-os előrendelési kedvezménynek 23k volt a home premium dobozos igy, na ennyit még megért..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2009.11.07. 18:01
megvárom míg 30 lesz az ultimate addig warez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!