iPon Hírek

24 nm-es e-MMC modulok a Toshibától

Dátum | 2011. 07. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Toshiba a rendkívül fejlettnek számító 24 nm-es gyártástechnológia alkalmazásával készítette el legfrissebb NAND Flash alapú megoldásait, amelyek nem csak nagy írási/olvasási sebességeket, hanem nagy adatsűrűséget is kínálnak - ezek pedig rendkívül fontos szempontok a mobil eszközök szegmensében.

A szóban forgó NAND Flash alapú újdonságok nem mások, mint e-MMC modulok, amelyeket beágyazott NAND Flash adattároló megoldásként emleget a Toshiba közleménye. A 24 nm-es gyártástechnológia alkalmazásával a korábbinál nagyobb adatsűrűségű memóriachipek gyárthatóak, amelyek nagyobb teljesítményt kínálnak. További előny, hogy a fejlett gyártástechnológia jóvoltából kisebb e-MMC modulok készíthetőek és a gyártási költségek is sokkal kedvezőbben alakulnak a korábbiaknál.


A JEDEC e-MMC V4.41-es szabványának is megfelelő újdonságok esetében egy tokozáson belül akár 128 GB-nyi NAND Flash chip is helyet kaphat a hozzá tartozó e-MMC vezérlővel. A gyártó az említett e-MMC vezérlőchip mellett 16 darab 64 Gb-es (8GB-os) NAND Flash lapkát használt az új 128 GB-os e-MMC chip elkészítéséhez, méghozzá a világon elsőként. A beágyazott MMC chip belsejében egymásra pakolt rétegek formájában vannak jelen a NAND Flash memóriachipek, az egyes példányok pedig nem vastagabbak 30 mikrométernél - hála a gyártó fejlett rétegezési technológiájának.


A gyártó az új e-MMC modulokat okostelefonokba, tábla PC konfigurációkba, e-köny olvasókba, videó kamerákba, nyomtatókba, szerverekbe és információ központként üzemelő konfigurációkba szánja. Az újdonságok többféle, 2 GB-tól 128 GB-ig terjedő adattároló kapacitást kínáló formában válnak majd elérhetővé. A Toshiba külön kiemeli, hogy az új e-MMC modulok partícionálhatóak lesznek, azaz a partnerek külön adattároló részt hozhatnak majd létre a rendszerfájlok (pl. Operációs rendszer), illetve az adatok tárolásához.

A 24 nm-es csíkszélességgel készülő újdonságokból a 8 GB-os, 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os változatok mintapéldányai már elérhetőek, sorozatgyártásuk pedig még a harmadik negyedév folyamán indulhat meg. Az egyéb modellek később érkeznek, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. piter
2011.07.28. 22:05
Ezt birom!Mikor azt irjak "gyártási költségek is sokkal kedvezőbben alakulnak a korábbiaknál"
De megis mikor az uzletekbe kerul 32 es 64 GB kozott az arkulombseg kemeny valtaba kerul!Mint pl iphone 16Gb es 32Gb!Vagy ipad!
128Gb-ot mar meg sem emlitem!Bar ketseg kivul jo hogy lessz ilyen opcio is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sniperjoce...
2011.07.29. 00:25
Csökkenek az árak csak nem nekünk végfelhasználóknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!