iPon Hírek

24 óra egyetlen töltéssel?

Dátum | 2008. 09. 10.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

A HP ennyi működési időt ígér EliteBook 6930p hordozható számítógépének, amit különleges hardverrel és szoftverrel lehet elérni.

A HP sajtóközleménye szerint a készülék így elegendő üzemidővel rendelkezik a leghosszabb repülőúthoz - ami az amerikai Newark Liberty International repülőtérről indul a szingapúri Changi reptérre. Ez az út 18 óra 40 perc időt vesz igénybe, és ezt a HP EliteBook 6930p egy töltéssel teljesíti a vállalat állítása szerint.

Ehhez azonban nemcsak egy nagykapacitású akkumulátorra van szükség. Windows XP operációs rendszer, speciális HP BIOS valamint a legfrissebb Intel grafikus meghajtó szükséges szoftver oldalon. Hardver oldalon pedig a vállalat Illumi-Lite kijelzőjére és az új Intel 80 GB-os SSD-re van szükség.


Ez a különleges HP Illumi-Lite kijelző októberben fog piacra kerülni és a vállalat állítása szerint 4 órával növeli meg a működési időt a hagyományos LCD-kijelzőkhöz képest. Az új Intel SSD-meghajtó se véletlenül került bele az összeállításba: a tesztek alapján 7 százalékkal növeli meg a laptop rendelkezésre állási idejét.

A HP állítását egy szabványos ipari teszt eredményére alapozza, de nem árulta el a teszt konkrét fajtáját. "Az egész-napos számítógép-használat a hordozható gépek Szent Grálja. A HP EliteBook 6930p-vel a vásárlóknak nem kell azon izgulniuk, hogy a munkanapjuk előtt lemerül a laptop akkumulátora." - nyilatkozta Ted Clark a HP-től. Az EliteBook 6930p júniusi bejelentéséről már beszámoltunk az oldalunk hasábjain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.09.10. 20:56
Már csak az érdekelne mennyibe kerül bele egy új akku külön.Mert sztem ha vki 24 órát akar laptopozni az vigyen magával még 3 akkut
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!