iPon Hírek

240GB iPod-méretben a Toshiba-tól

Dátum | 2008. 09. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Nem sokkal az új, 120GB-os iPod classic és annak Zune-os vetélytársa megérkezte után előállt a Toshiba is az MK2431GAH kódnevű merevlemezével, amely az 1,8 hüvelykes merevlemezek kategóriájában elsőként bír el nem kevesebb, mint 240GB-nyi anyagot, 80GB-al megfejelve így a 160GB-os, a maga idejében szintén rekorder elődjét.

Mi több, gyorsabb is a legtöbb vetélytársánál: míg az átlag ebben a kategóriában 3.600RPM körül van, addig a Toshiba alkotása 4.200RPM-el "repeszt", ami természetesen jól is jön a különböző hordozható multimédiás eszközöknek, amelyekhez tervezték - akárcsak az alacsonyabb fogyasztása.

A megnövekedett területi sűrűség ellenére ugyanis az új, 240GB-os darab aktív használat közben 20, átlagban számolva pedig 33%-al kevesebb áramot igényel elődjénél. Újdonságként kapott továbbá egy 8MB-os gyorsítótárat is, amellyel a cég állítása szerint már számítógép-szintű feladatok elvégzésére is képes.

Ráadásul a cég ezúttal meglepően gyors indítást tervez. Mint mondták, az új merevlemezzel felszerelt különböző elektronikai eszközök már a boltokban lesznek az ünnepi nagybevásárlások idejére. Konkrét vásárlókat nem neveztek meg ugyan, de az Apple természetesen biztosra vehető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások