iPon Hírek

2,5 hüvelykes adattároló egy PCI slotnyi helyen

Dátum | 2015. 03. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VisionTek egy rendkívül hasznos, ám nem túl szokványos kiegészítővel rukkolt elő, amely lehetővé teszi, hogy asztali számítógépünket egyszerűen és gyorsan bővíthessük egy 2,5 hüvelykes adattárolók fogadására alkalmas bővítőhellyel. A DriveXpander névre keresztelt újdonság egy PCI/PCIe bővítőkártyányi helyet foglal el a rendszerben, cserébe viszont egy 2,5 hüvelykes bővítőhelyet kínál, amellyel – megfelelő alaplapi támogatás esetén – akár a meghajtó rendszerleállítás nélküli cseréjére is van mód (Hot-Swap).
A DriveXpander 7 milliméter és 9,5 milliméter magas merevlemezeket, illetve SSD meghajtókat fogad, szám szerint egyetlen egyet, alkalmazása pedig minden olyan PC esetében lehetséges, amely rendelkezik legalább egy szabad PCI/PCIe slottal. A bővítőkártya SATA csatolófelületet alkalmaz, a rendszerhez pedig SATA adatkábelen keresztül kapcsolódik. Az adott meghajtó tápellátásáról természetesen SATA tápkábellel kell gondoskodni. A termék a 2006 és 2012 között gyártott Mac Pro asztali munkaállomásokkal is kompatibilis.
Az újdonság a hasonló megoldásokkal ellentétben nem csak PCI slotokkal, hanem PCIe slotokkal is kompatibilis – ezekhez jár speciális rögzítő adapter, ami garantálja a termék maximális stabilitását. A meghajtókat szabadalmaztatott NSS (Non-Scratch SATA) SATA csatolófelület fogadja, amely élettartama akár 50 000 meghajtó-csatlakoztatást is kibír. A maximális biztonság érdekében a bővítőhely ajtaja zárható, a meghajtó szellőzéséről pedig a perforált hátlap és a nyitott rögzítő keret gondoskodik.
Az új kiegészítő HTPC vagy kompakt, fájlszerverként működő konfigurációknál különösen jól jöhet, hiszen segítségével gyorsan, a ház oldallapjának leszerelése nélkül is eltávolíthatóak az egyes adattárolók. Persze, mint mindig, a kényelemnek most is ára van: bővítőhelyenként 19,99 dollár. A DriveXpander hamarosan elérhető lesz az üzletek polcain.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. TheEnginee...
2015.03.03. 09:38
Na most ezt nem nagyon ertem. Kell a slot is az alaplapon, de csak mechanikai funkciot lat el?!? Akkor mar lehetne ISA is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. siita
2015.03.03. 11:09
Én sem értem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. djbundy
2015.03.03. 11:35
Szerintem itt magára a slotba csatlakozásra nincs szükség csak a hely kell neki mivel azt elfoglalja. Magán az eszközön sincs csatlakozó csak belül. Ez csak egy fél hdd caddy, mert kell neki sata táp és adatkábel is. Előnye, hogy hátulról cserélhető, ami nem feltétlenül nyújt kényelmesebb cserélhetőséget mint az, hogy levegyük az oldallapot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim TheEn...
2015.03.03. 11:40
Nem "kell" a slot az alaplapon, csak adnak PCI-E adaptert hozzá, amit ha nem akarsz nem használsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. RealDreamQ
2015.03.03. 12:28
Szerintem meg kell egy használaton kívüli PCI csati ! Mert ha jól megnézitek az alja U alakú és stabilitás végett szükséges !
Itt a .

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. TheEnginee...
2015.03.03. 12:33
Igen, en is ugy lattam a kepen, hogy az ott felcsücsül egy slot-ra. Maskent azt irtam volna, hogy az "alkalmazása pedig minden olyan PC esetében lehetséges, amely rendelkezik legalább egy szabad PCI/PCIe slottal." megfogalmazas a felrevezetö. Amit ezek utan tartok, mert megall ez valoszinüleg slot nelkül is, csak hely legyen neki a hazban. Mondjuk ilyen forman nem szerelnem be. Jobban meggondolva mas formaban sem, de TUTI nem en vagyok a celközönseg.
Nyilvan csak humornak szantam a dolgot, mert olyan ritkan latni mar az ISA-ra valo hivatkozasokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. siriq
2015.03.03. 13:35
https://www.visiontek.com/cables-accessories/for-pcs/visiontek-drivexpander-detail.html#specifications
*Provided board level components do not block insertion of PCIe support adapter into PCI slot. Support adapter not required to use with PCIe slot, but does provide additional adapter stability.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim siriq
2015.03.03. 16:59
Erről beszéltem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RealDreamQ Asagr...
2015.03.03. 22:43
ez komoly ??? Hole ?
Ezt én állítottam ! már sorry !

De látom TheEngineer is az egész hsz-ét átírta Utólag mindenki tud okos lenni még Sirigq is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TheEnginee... RealD...
2015.03.05. 18:28
Te figyi mar Fönököm!
Nem irtam at semmit. Szerkeszteni pusztan a hsz. letrehozasat követö 1-2 percben szoktam, rendszerint formai vagy fogalmazasi hibakat javitva.
Epp a Te velemenyeddel egybehangzo allasponton vagyok...
Tan összekeversz valakivel?!?

Egyebkent a cikkbe levö megfogalmazas meg mindig felrevezetö, mert nem szükseges feltetel a szabad slot meglete, pusztan opcionalis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!