iPon Hírek

250 GB-nyi adat tányéronként

Dátum | 2007. 06. 12.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate a napokban jelentette be, hogy elkezdte szállítani az eddigi legnagyobb adatsűrűséggel rendelkező merevlemezeket. Ez négyzetcentiméterenként 70 GB-nyi adatot jelent.

Hogy ekkora adatsűrűséget érjen el a Seagate, ahhoz ki kellett használnia maximálisan a második-generációs merőleges rögzítési technológia adta lehetőségeket. A 180 GB/négyzethüvelyk (~70 GB/négyzetcentiméter) adatsűrűségű lemezek a Seagate állítása szerint új rekordot fognak jelenteni az energiatakarékosságban, csendes működésben és teljesítményben.


A Seagate Barracuda 7200.10 meghajtó beépített SATA 3Gb/s interfésszel rendelkezik, és valószínűleg a cég 1 TB-os asztali, nagyvállalati, vagy külső merevelemzeinek az alapjaként fog működni.

"A Seagate továbbra is a merevlemezek merőleges rögzítési technológiájának a fő terjesztésére koncentrál, valamint hogy fenntartsa az eddig elért legnagyobb egységnyi adatsűrűséget abból a célból, hogy megfeleljünk a vásárlóink egyre növekvő kapacitási és megbízhatósági igényeinek." - közölte Brian Dexheimer, a Seagate fő kereskedelmi vezetője.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.06.12. 09:46
vissza a hírhez

A Seagate a napokban jelentette be, hogy elkezdte szállítani az eddigi legnagyobb adatsűrűséggel rendelkező merevlemezeket. Ez négyzetcentiméterenként 70 GB-nyi adatot ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!