iPon Hírek

250Mbps mobilra, Japánban

Dátum | 2008. 03. 27.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Ha minden álmunk, hogy nagyfelbontású tartalmakat tekinthessünk meg élőben internetről streamelve, ráadásul mobiltelefonon, akkor érdemes Japánba költöznünk.

A japán NTT DoCoMo vállalat Super 3G technológiájának próbatesztjén elképesztő 250 Mbps, azaz 31,25 MB/s sebességet ért el. A Super 3G jóval túllépi a jelenlegi 3G szabványokat, ami jelenleg "csak" 3,6 Mbps letöltési sebességet képes biztosítani High-Speed Downlink Packet Access (HSDPA) protokollon keresztül az NTT DoCoMo hálózatán.

3G-képes HTC P3600
A vállalat 2006. júliusa óta fejleszti a Super 3G-t, amit a jelenlegi 3G és a jövőbeli 4G technológiák áthidalójának terveznek. A 4G próbák eddig 5 Gbps-os, azaz 625 MB/s-os sebességet értek el, ami ötször gyorsabb, mint a jelenlegi leggyorsabb lakossági optikai hálózat sebessége a szigetországban. Ezeket a sebességeket ráadásul 10 km/h-s sebességű mozgás közben valósította meg a technológia.

Az NTT DoCoMo azonban még nem kívánja tömeges használatra kibocsátani se a Super 3G-t, se a 4G-t. A PC World értesülései alapján a szolgáltató jövő év végére fejezi be a Super 3G fejlesztését, ami után legkorábban 2010-ben kerülhet nyilvános felhasználásra a technológia.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!