iPon Hírek

254 centiméteres képátlójú lézer kijelző LG módra

Dátum | 2013. 01. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az LG egy meglehetősen érdekes megjelenítő rendszert mutat be a CES alkalmával, amely két komponensből áll: egy lézeres projektorból, valamint egy Cinema Screen dizájnnal ellátott, 254 centiméteres képátlóval büszkélkedő "kijelzőből", amelyre a projektor vetíti az adott tartalmat.


A 100 colos kijelzőn - ami klasszikus értelemben egy igényes kivitelben érkező, minőségi vászonként fogható fel - Full HD felbontásban jelennek meg a különböző tartalmak, legyen szó fotókról, videókról, vagy akár internetes tartalmakról. A rendszer rendkívül jó minőségű, kontrasztos képet biztosít, amellyel úgy érezhetjük magunkat otthonunkban, mint ha moziban ülnénk.

Az új projektor a hagyományos megoldásokkal ellentétben rendkívül kis távolságból is hatalmas képátlójú képet biztosít, azaz a rendszernek jóval kisebb helyigénye van, mint az átlagos projektoros rendszereknek, amelyek emiatt nem is igazán terjedtek el, legalábbis az otthoni felhasználók körében. A hagyományos projektorok elterjedését persze nem csak ez, hanem a lámpa élettartam, illetve a vételár is hátráltatta, de ez már más kérdés.

Foglalkozzunk inkább az LG UST projektoregységével. A speciális projektort  a 254 centiméteres képátlójú kép elérése érdekében elegendő nagyjából 56 centiméteres távolságra elhelyezni a "képernyőtől", ami igen jó hír. Az egység 1080p-s felbontást és tízmillió az egyhez dinamikus kontrasztarányt kínál, képe pedig mind a sötét, mind pedig a világos helyiségekben élénk, éles és tiszta.


A két darab 10 wattos beépített hangszóróval rendelkező projektor térhangzást kínál, így filmnézés közben valósághű moziélményben lehet részünk, amit házimozi rendszerrel valószínűleg tovább javíthatunk. Maga a projektor az LG Dynamic Arc Design kialakításának stílusjegyeit viseli, és finoman ívelt felületeinek magassága nem haladja meg a 15 centimétert, vagyis a termék viszonylat kompakt. A rendszer speciális, higany nélküli lámpákat alkalmaz, amelyek 25 000 üzemórányi élettartammal bírnak - ez a gyártó szerint ötszöröse a higany alapú lámpák élettartamának, ami nem elhanyagolható előny.

A speciális projektorhoz Smart TV funkciók is tartoznak, így elérhető vele az LG Smart World és az LG Cloud szolgáltatása is. A repertoárban a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító is jelen van, ami hangfelismerés, görgetés, mozdulat felismerés és rámutatás funkciót egyaránt kínál.

A Smart TV platform jóvoltából személyre szabható kezelőfelület és intelligens csatlakozási lehetőségek egyaránt rendelkezésre állnak, így könnyedén hozzáférhetünk a noteszgépünkön, okostelefonunkon, illetve táblánkon tárolt tartalmakhoz, sőt, az internetes tartalmakhoz is - például a Facebookhoz. A friss projektor persze nem csak WiFi és Intel Wireless Display (WiDi) támogatással érkezik, hanem digitális TV tunerrel is rendelkezik.

A szett nem csak otthonra, hanem irodába is remek választás lehet, hiszen segítségével könnyedén
lebonyolíthatóak a videokonferenciák, sőt, a termék multimédiás prezentációkhoz is jó választás lehet.

Az újdonság kereskedelmi forgalomban történő megjelenésére még várni kell, így az sem tudható, hogy a szett pontosan mennyibe kerül majd. A HECTO névre keresztelt szett az Amerikai Egyesült Államok területén márciusban, Koreában pedig még ebben a hónapban megjelenik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Grezsa89
2013.01.08. 10:33
Hmmm jóféle...
De a minőséget meg is kell ám fizetni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szerzetes
2013.01.08. 10:56
A kréta fog a vászonra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. scsabee
2013.01.08. 12:17
2 hangszóróval térhatású élmény? O_o
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. thedevelop...
2013.01.08. 12:18
Valószínűleg soha nem vennék projectoros TV-t, amíg a projectorban izzó van.
Nem is értem amúgy, ha ez egy "lézer kijelző", akkor a "rendszer" miért alkalmaz higany nélküli lámpákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. wintercoun...
2013.01.08. 17:45
@scsabee
Nekem egy HP TouchSmart TM2-es gépem van. Két kis Altec hangszóró van a kijelző alján Dolby Advanced Audio minősítéssel. Többször is előfordul, hogy le kell állítsam a filmet, hogy meghallgassam, hogy most kint csipognak-e a madarak vagy csak a filmben... Szal én nagyonis értem mit értenek ez alatt az LG-nél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BlueFox
2013.01.09. 08:19
Mert még soha nem hallottál igazi szobára tervezett házimozi rendszert. Persze árban ez eléggé elszáll....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. reckdefend... scsab...
2013.01.09. 09:00
Igen! Van gyártó aki kimondottan ilyesmire élezi ki a termékeit. Pl: BOSE, Harman Kardon, Denon. A felsoroltak mellett még a Sony is gyerek nemhogy az LG. Viszont itt inkább multimédiás-vizuális felületről van szó mint térhangzásról.Szerintem ez a kütyü az elit réteg szórakozása marad ha piacra kerül. Az ára kb 1,8-2,5 misi közt lesz.Ha lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!