iPon Hírek

27 hüvelykes Full HD monitorok iiyama-módra

Dátum | 2009. 11. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A gyártó most két új 27 hüvelykes képátlójú megjelenítőt, név szerint a B27HDS/-B és az E2710HDS/-B modelleket mutatta be.


Közös a termékekben, hogy a 27 hüvelykes, 16:9-es képarányú LCD paneljeik 1920 x 1080 pixeles, azaz Full HD-s natív felbontás mellett üzemelnek. Az újdonságokat fekete, illetve fehér színekben érhetik majd el a felhasználók. Mindkét monitor 45W-os átlagfogyasztás mellett üzemel, míg készenléti állapotban mindössze 1W-ot fogyasztanak. A megjelenítőkben elhelyezett LCD panelek 5 ms-os válaszidő mellett működnek, a szürkéből-szürkébe történő átmenethez pedig csak 2 ms-ra van szükségük. A kontrasztarány mindkét terméknél 1000:1, míg a fényerő 400 cd/m2-es értéket képvisel. Csatlakozók tekintetében az új 27 hüvelykeseken D-Sub, DVI és HDMI 1.3a portokat találunk, azaz mindent, amire egy átlagfelhasználónak szüksége lehet.


A két monitor között természetesen néhány kisebb különbség is mutatkozik. Az egyik legfontosabb az, hogy a ProLite B2712HDS/-B modell dinamikus kontrasztaránya 50000:1 értéket képvisel és a monitorban elhelyezett sztereó hangszórópár tagjai egyenként 1,5W-os terhelhetőséggel bírnak. Ezzel szemben a ProLite E2710HDS/-B esetében a dinamikus kontrasztarány 20000:1, a beépített hangszórók pedig 2W-os terhelhetőséggel büszkélkednek. További különbség, hogy ez utóbbi modell négy darab USB 2.0-s portot is magán hordoz.

A ProLite B2712HDS/-B megjelenítő ajánlott végfelhasználói ára 458 dollár magasságában fog elhelyezkedni, míg ProLite E2710HDS/-B névre keresztelt társáért 435 dollárt kérnek majd el az üzletekben. Mindkét monitorra három év garanciát vállal az iiyama.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Imre94
2009.11.26. 18:37
Valaki kifejtené bővebben, hogy mi az a dinamikus kontraszt? KÖSZÖNÖM!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Flegeton
2009.11.26. 19:25
a háttérvilágítás fényerejét csökkentik ha sötét tónusú a kép egésze, illetve növelik, ha világosabb. Emiatt a 15000:1 kontrasztarány gyakorlatilag annyit tesz, hogy fogtak egy sötét képet (ahol a háttérvilágítás fényereje minimális) és egy világos képet (ahol meg maximális), és az e kettő közötti értéket adták meg. Ezzel a kis trükkel az emberi szem számára sokkal kontrasztosabbnak tűnik egy sötét kép - főleg, ha sötét szobában működik a kijelző -, de megvan az a hátránya is, hogyha a képnek van egy nagyon világos eleme - mondjuk egy sötét színpadon egy reflektor világít meg a pontot - akkor a fényes terület túlexponáltnak tűnhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zseko
2009.11.26. 19:54
Gyakorlatilag ez lóf@szt sem ér. Legalábbis azon a pár monitoron amin láttam. Ha sötét a kép, akkor mégsötéttebb lesz, ergo egy éjjel játszódó filmben mégannyit sem látni mert mégsötétebb lesz, a világosnál meg kiégeti a szemedet mert annyira feltolja a fényerőt. Nembeszélve arról, hogy nem képes rögtön utánállítani a sötét-világos képek váltásakor, emiatt bevillódzik az egész. Nekem marhára fárasztotta a szemem, nem is használom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. morzsi007
2009.11.28. 10:40
Bocs, de amit láttál az nem dinamikus kontraszt volt Zseko. A dinamikus kontraszt egy paraméter, amit, az adott monitor legsötétebb és legvilágosabb rész különbsége, Úgy hogy a legsötétebbnél teljesen leveszik a fényerőt, a legvilágosabbnál meg felteszik maximális fényerőre. A normális kontraszt arány a lényeg, ami jócskán kevesebb mindig a dinamikusnál.Amit Zseko írt, az egy funkció a monitorokban, ami változtatja a fényerőt automatikusan, a pillanatnyilag megjelenített képhez, így kontrasztosabbnak látni, de tényleg nem ér semmit ez a funkció
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!