iPon Hírek

27000 Chromebook az amerikai iskoláknak

Dátum | 2012. 01. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Apple iPad-jeivel, a Google pedig Chromebook-jaival próbálja meghódítani az oktatási intézményeket és így a diákokat. Utóbbi a jelek szerint komoly sikert ért el a napokban, ugyanis a CNet beszámolója szerint az Amerikai Egyesült Államok területén, egészen pontosan Iowa, Illinois és Dél-Karolina államokban összesen nem kevesebb, mint 27000 Chromebook-ot kapnak majd az iskolák.

Rajen Sheth szerint a Google Chromebook-jai már több száz amerikai iskolában vannak jelen az ország államaiban. Az említett több száz intézmény mindegyikénél találunk legalább egy olyan osztálytermet, amelyben Chromebook-okat használnak a diákok. A könnyű és kompakt noteszgépek felhő alapú operációs rendszerén könnyedén elvégezhetőek az iskolai munkával, illetve tanulással kapcsolatos feladatok. A Chromebookok esetében a beépített billentyűzet nagy előnyt jelenthet a táblák érintőkijelzőjével szemben, ha gépelésre kerül sor - ebből a szempontból iskolai felhasználásra mindenképpen ideálisabbak lehetnek a tábláknál a Chromebook noteszek. A felhő alapú operációs rendszer a kártevőkkel és a rosszindulatú kódokkal szemben is nagyobb biztonságot nyújt, emellett használni is könnyű. A diákoknak a Google szakemberei szerint a viszonylag gyors boot idő és az egyetlen akkumulátortöltéssel elérhető üzemidő is tetszik – a Chromebookok akár 8 és fél órán keresztül is képesek egyetlen akkumulátortöltéssel üzemelni, így egy átlagos iskolai napot gond nélkül kibírnak újratöltés nélkül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. axe
2012.01.27. 14:18
és az miért jó hogy a tanárok megkapják ezeket meg okosban haza is tűnik 1-2. Meg pl Mo.n előkapnám órán a laptopom aztán már fenyegetőznének a nyomorékok hogy beírnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. psylocke
2012.01.27. 15:07
Nálunk nem volt gond a laptop. Többnyire az volt szó szerint a notebook. Az óra anyagot meg mikrofonnal vettük fel. Fősulin meg végképp, van olyan tantárgyunk, hogy nem egy könyvet nyitunk ki, hanem up to ilias.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. HUFEUR
2012.01.27. 17:14
Fősüli más helyzet, de egy középiskolában (meg általános iskolában, bár ott nem igazán van sok tanulnivaló) még infóórákon sem engedik meg gyakran, hogy gépen jegyzetelj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2012.01.28. 10:18
igazából én erre azt mondanám mai ésszel 1-1 tanárnak akár középsuliba akár ált suliba hogy házirendbe és vagy oktatási törvénybe nincs benne hogy nem lehet virtuálisan jegyzetelni, szóval kuss
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. fbi1984
2012.01.28. 16:58
Csak az a baj, hogy nem jegyzetelésre használnád, hanem internetezésre.
A tananyagra meg ki figyel? Ha meg senki akkor miért kell iskolába járni?
Ja, mert 18 éves korig kötelező?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fbi1984
2012.01.28. 17:02
Nagyapám gyerekkorában csak palatábla volt (nem táblagép :-)) mégis sok tudós nőtt ki abból a korosztályból.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy semmilyen technika nem pótolja a tanulást és szorgalmat.
Az iskoláknak krétára sincs pénzük, erre pályáznak interaktív táblákra (ahhoz nem kell kréta :-)) mégis egyre lejjebb van a tudás/színvonal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shelby
2012.01.29. 22:39
A mi politikusainkat sem az Apple, sem a Google nem lepte meg.

Meglepték ők saját magukat iPaddel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx fbi19...
2012.02.04. 10:34
fbi1984: ahhoz meg megint semmi köze hogy ki mire figyel vagy mivel tölti az idejét. megy egy hangfelvevő pl microfonnal, ha megtanulod otthon amit kell akkor kit zavar hogy mit csinálsz órán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!