iPon Hírek

2Gb-es mobil RAM-ok a Hynixtől

Dátum | 2008. 12. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Kibővítette Mobile Memory szériáját a Hynix azzal az új fejlesztésével, amit a maga részéről nemes egyszerűséggel a világ első két gigabites (256MB-os) mobil RAM-lapkájának nevezett.

Az 54 nanométeres gyártástechnikának köszönhetően a cég megduplázhatta korábbi legjobb eredményét, fokozva mindeközben - természetesen - az egységek teljesítményét is: a külvilág felé fenntartott sávszélességét 400Mb/s-re növelték, míg maga a lapka 1,6GB/s sebességű belső feldolgozásra képes.

Ez az újdonság sok mobiltelefonhoz, médialejátszóhoz és más, apró és energiahatékony memóriaegységeket igénylő készülékhez jól jöhet majd; mi több, a Hynix szerint sokat profitálhatnak belőle az olyan új osztályú hordozható számítógépek is, mint a MID-ek (mobil internet-eszközök) és az UMPC-k.

Az egységek tömeggyártásáról igen tág időkeretek között beszéltek, így egyelőre nem tudhatjuk, mikor számíthatunk rájuk - lévén mindösszesen annyit említettek, hogy az valamikor a jövő év első felében veszi majd kezdetét. Szintén nem nevezték meg egy vásárlójukat sem, de az tudvalevő róluk, hogy az elektronikai ipar elég tekintélyes hányadát látják el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.12.04. 12:29
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!