iPon Hírek

3-4 bittel másfelezné-duplázná az SSD-ket a SanDisk

Dátum | 2008. 12. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Bár a cég már eddig is szorgosan iparkodott azon, hogy akár meg is százszorozza az SSD-k írási sebességét, most még ezt is kevésnek nevezte Don Barnetson rangidős marketing-igazgató.

Úgy tűnik ugyanis, hogy a cég olyan 3- és 4-bites MLC NAND cellák megalkotásán dolgozik, amelyek a mai, 2-bites MLC-megoldások tárkapacitását 50-100%-al is megnövelhetné. Ami egyfelől logikus, elvégre ha a sebességet növeljük, miért ne növeljük a kapacitást is.

Másfelől azonban az egy cellában tárolt bitek számának fokozásával arányosan lassul az újraírás sebessége is, ami pedig nyilván elengedhetetlen feltétele az adattárolásnak. A kulcsot itt a gyártó fent említett ExtremeFFS fájlrendszer-technológiája jelentheti, amely ha az ilyen 3-4-bites egységeknél is beválthatja a hozzáfűzött reményeket, úgy a két technika együtt újabb nagy előrelépést jelenthet az SSD-k számára.

Az új technikát várhatóan a januárban esedékes, Las Vegas-ban megrendezésre kerülő CES alkalmával mutatják be közelebbről is a nagyközönségnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások