iPon Hírek

3 GB-os LPDDR3 memória Samsung módra

Dátum | 2013. 07. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Samsung egy új, meglehetősen érdekes LPDDR3-as szabványú memóriachippel készült el, ami rendhagyó módon 3 GB-os kapacitással büszkélkedik.

Az LPDDR3-as újdonság belsejében szimmetrikus elrendezésben összesen hat darab 4 Gb-es memórialapka található, amelyek egyenként 512 MB-os kapacitást biztosítanak. A három-három memórialapka egy-egy adatcsatornához kapcsolódik, így tulajdonképpen kétcsatornás, 2 x 1,5 GB-os felépítéssel rendelkező memória-alrendszerként viselkednek. Ez a megoldás az aszimmetrikus rendszerekhez képest mindenképpen előnyösebb, ugyanis a két szimmetrikus adatcsatorna stabilabb, állandóbb teljesítményt kínál, így segít a rendszerszintű teljesítmény maximalizálásában. Az új, 3 GB-os kapacitású LPDDR3-as Samsung memóriachip effektív órajele akár 2133 MHz-es értéket is képviselhet - a gyártó hivatalos közleménye szerint ez a maximum. A tokozásban lapuló 4 Gb-es lapkák 20 nm-es csíkszélességgel készülnek, a teljes chip pedig meglehetősen kompaktra sikeredett, ugyanis magassága nem több, mint 0,8 milliméter. Az újdonság remek lehetőséget biztosít a gyártóknak az okostelefonokban - és a táblákban - lapuló rendszermemória növelésére, hiszen a 2 GB-os chipekhez képest kellő előrelépést nyújt, de emellett költséghatékony is, mert a feleslegesen nagy kapacitást kínáló 4 GB-os chipeknél olcsóbban beszerezhető. A friss memóriachip alkalmazása mellett a Samsung szerint zökkenőmentesen lejátszhatóak a magas minőségű Full HD tartalmak a különböző táblákon és okostelefonokon, de emellett a rendszerek rugalmasabbá is válnak, mivel multitasking teljesítményük érezhetően növekszik. Az új memóriachipek segítségével az adatletöltések sebessége is felgyorsul, sőt, segítségükkel a következő generációs LTE-A mobilkommunikációs szabványban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak.

A Samsung 3 GB-os LPDDR3-as memóriachipje elsőként az abszolút csúcskategóriás okostelefonokban kaphat helyet, méghozzá az idei év második felétől kezdve. A gyártó állítása szerint jövőre a felsőkategóriás okostelefonokban is egyre gyakrabban lehet majd találkozni az új, 3 GB-os LPDDR3-as memóriachippel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Akos93
2013.07.26. 19:58
Már látom előre, beleteszik az iphone6-ba utána meg beperlik a Samsungot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. morgyi
2013.07.26. 23:01
Ne etessétek a trollt

Amúgy jó lesz ez, csak elvileg a droid sem zabál még ennyit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. alfoldi
2013.07.27. 00:25
Az a lényeg hogy húzzák az iparágat, ezt nagyon díjazom a Samuba nem csak kivesz, hanem tesz is be bőven, az apple meg élvezi, de le van szarva, mi tudjuk hogy hol az igazság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Casterke
2013.07.27. 01:22
te aztán már tudhatod mi játszódik a színfalak mögött innen Mo.-ból a képernyő elől...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. morgyi
2013.07.27. 08:22
alfoldi

Azért ezt így nem jelenthetjük ki, az apple is fejleszt, csak nem licenceli, hanem szépen megtartja magának, de valóban eredendően nem hardver gyártók/fejlesztők.
Az én szememben sem tettek le semmit a hardveriparba, viszont a dizájn tekintetében sokat adtak. Ja bocs az a Braun volt tévedtem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jaszy.peti
2013.07.27. 15:49
esetleg ha nem eszi meg a droid a 3GB ramot, akkor sztem majd az Android 5.0 támogatni fogja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. iattilagy
2013.07.28. 09:07
32 bites címzéssel kezeli a kernel a 3GB ramot. Lassan majd úgyis jön az armv8 (64 bit)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!