iPon Hírek

3 játékon is dolgozik az Until Dawn fejlesztője

Dátum | 2017. 06. 13.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Hidden Agenda: A Supermassive csapata nem tétlenkedett az Until Dawn megjelenése óta, az új játékuk egy sötét hangulatú bűnügyi thriller, a Hidden Agenda. A történet egy gyilkossági nyomozót követ, aki egy sorozatgyilkos, a Trapper nyomára próbál rábukkanni. A Trapper nevét onnan kapta, hogy halálos csapdákat helyez el holttestekre, így aki először ér a tetthelyre, az komoly veszélynek néz elébe. A játék érdekessége a Sony PlayLink használata. Ez egy okostelefonos app, amit bekapcsolnak a játékba. A Hidden Agenda esetében ez azt jeleni, hogy minden játékos hatással lehet a döntésekre a telefonján keresztül. A PlayLink lehetőséget ad arra is, hogy milyen játékos saját érdekeit képviselje, vagyis egymás ellen is dolgozhatnak, ha úgy döntenek. Tartsunk össze, váljunk szét, mentsünk meg a partnerünket, vagy inkább egy túszt… rengeteg döntéshelyzet lesz majd előttünk.
A Hidden Agendában pedig nem csak illúziók lesznek a komolynak látszó választások, mint mondjuk egy TellTale játékban. Itt hosszú távú következmények lesznek, például az is előfordulhat, hogy mindenki meghal vagy hogy mindenki túléli az eseményeket. A játékhoz az inspirációt az adta, hogy alaposan megvizsgálták, hogy az Until Dawnban milyen döntéseket hoztak a játékosok. A Hidden Agendát egyszerre 5 játékos játszhatja, láthatóan kizárólag lokális multiplayerben, de a Supermassive hozzátette, hogy egyedül is lehet majd nyomatni, bár az igazi arcát csak akkor mutatja meg a játék, ha többen játsszák. The Inpatient: Már volt szerencsénk játszani egy VR-os Until Dawn spin-offal, ez volt Rush of Blood, ami egy on-rail shooter. A játék a korai VR-os címek egyik legmókásabb darabja, még ha nem is volt egy igazán komolyan vehető valami. A PSVR tulajdonosok tehát most joggal lelkesedhetnek, hogy valami komolyabb VR spin-off is készül az Until Dawnhoz a The Impatient képében. A játék 60 évvel az Until Dawn eseményei előtt játszódik, abban a bizonyos hátborzongató diliházban, ami már alaposan le volt pukkanva a jelenben, ez a Blackwood Sanatorium.
Az előzetes alapján a The Impatient egy történetközpontú kalandjáték, vagyis stílusban közelebb áll az alapjátékhoz, mint a Rush of Bloodhoz, ami „csak” egy lövölde. Bravo Team: A Bravo Teamről egyelőre nem sokat tudni. Egy kitalált kelet-európai városban játszódik. A mi feladatunk, hogy kihozzuk innen az elnököt, de minden félrecsúszik, ami félrecsúszhat, így az elnök meghal, mi pedig csak magunkra és a taktikai tudásunkra vagyunk utalva, hogy túléljünk a kiélezett helyzetben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!