iPon Hírek

3 milliárd letöltés a RIM alkalamzásboltjában

Dátum | 2012. 07. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A BlackBerry App World névre hallgató alkalmazásbolt ugyan jóval lemaradva követi a nagy riválisok piactereit, de a növekedés egyértelműen gyorsul, így ha a jelenlegi tendencia szerint nem is érheti utol a Google-t és az Apple-t a BB boltja, azért igen jól szerepelhet. Ráadásul a jó alkalmazásbolt félig-meddig a siker titka is, így a RIM túlélésében fontos szerepe lehet.


 Az üzleti okostelefonokat gyártó vállalat applikációboltjából eddig 3 milliárd alkalmazást töltöttek le a felhasználók. Illetve ez így nem teljesen pontos, mivel az App Worldben nem csak programokkal találkozhatunk, hanem a felhasználói felület testreszabásához szükséges témák és háttérképek is helyet kaptak benne, valamint csengőhangok letöltését is lehetővé teszi. A 2009-es indulástól számítva ugyan ez nem túl nagy eredmény, de fontos hozzátenni, hogy az utolsó egymilliárd letöltés az elmúlt fél év során "keletkezett", vagyis igen gyorsan ível felfelé ez a szám. A napi 2,5 millió letöltéssel ugyan nem szerepel a legjobbak között, de az előzetes várakozásokat felülmúlja, és ez számít igazán.

Csak az összehasonlítás végett, az Apple jelenleg már szélsebesen robog a 30 milliárdos álomhatár felé, miután márciusban átlépte a 25 milliárdot, a Google Play pedig júniusban lett túl a 20 milliárdon, vagyis a kettejük harca igen kiélezett, mivel az androidhoz köthető letöltések száma egy hajszállal, de gyorsabban növekedik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. fekszi
2012.07.10. 22:12
A rim soha sem fogja utol érni sem a droidot sem az ios-t mivel alapból jelentősen kevesebb az értékesített telefon. Ha az apple- google harcot nézzük, hamarosan a google győz. Hogy miért? Azért, mert a droidot rengeteg, fapados telefontól a csúcskészülékig használják (és nem egy telefon gyártó!), így alapból nem számolható, hogy mennyi a letöltés, mert arányában valószínűleg kevesebbre jönne ki, ha átlagos 1 készülékre jutó letöltést néznénk. Innentől kezdve teljesen felesleges ez az "elemzés" is. Esetleg az apple - rim párharc lehetne érdekes (mivel itt két gyártóról beszélünk, nem op rendszer készítő cégről), viszont ennek a hatalmas különbség miatt nincs értelme. Egyébként hajrá RIM hajrá BlackBerry. (nem nem azért, mert szeretem, hanem rengeteg munkahelyet teremt Magyarországon is!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!