iPon Hírek

3 millió dollárt klikkeltek össze kínai csalók

Dátum | 2009. 10. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

És tették ezt mindössze két hét alatt. Egyszerre ijesztő és lenyűgöző hatékonyság - a teljes összecsalt összeg pedig még jóval több is lehet, mivel az őket lefülelő Anchor Intelligence csak az ezen időszak alatt végzett tevékenységüket ismeri, de persze ők nyilván már régebb óta működtek.

Az alapelv egyszerű: a klasszikus, klikkelésszám alapján fizető hirdetési modellt használták ki, jól megtervezett "összeklikkelési" rendszert alakítva ki a minél rövidebb időn belüli minél magasabb klikkelésszám érdekében. A trükkjük technikai részletei nem ismertek, csak ez az "átütő" sikere.


A képen látható vonalak az egyébként a DormRing1 (=KoleszKör1) névre hallgató csaló társulathoz tartozó egyes IP-címek egymáshoz fűződő viszonyát ábrázolják; a teljes hálózat mintegy 200.000 különböző IP-címet foglalt magában, és az említett két hetes időszak alatt mintegy 2.000 hirdető hirdetéseire "klikkeltek rá".

Azt azonban, hogy ezen időszak előtt még mennyit gereblyéztek össze maguknak, senki sem tudja. Azt is nehéz megítélni, hogy mennyire hatékonyan működnek, mivel a leleplezésüköz ténylegesen be kell férkőzni a köreikbe és a bizalmukba, kicsit hasonlatosan a droghálózatok feltárásához. Ők most épp lebuktak - mások viszont úgy tűnik, ügyesebbek, legalábbis egyelőre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Insignia
2009.10.10. 12:30
VISSZA A HIRHEZ

már nem a wow gold árusítás a menő?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. afro
2009.10.10. 15:36
Nem igazán értem ennek a lényegét... hogy lehet így pénzt kaszálni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YuGabe
2009.10.10. 15:50
Vannak hirdetők online, akik fizetnek, ha kb 200 hirdetésükre ráklikkelsz és megnézed. Néha még "véleményt" is kérnek, hogy hiteles legyen az adat. Nagyon profi módszer, a klikkelő ezért pénzt kap, a cég pedig továbbítja a bejött adatokat más multik felé, hogy tudják, az embereknek mire van szükségük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Multitask
2009.10.11. 22:58
Akkor elég buta vagy, ha pénz ellenében nem kattintanál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!