iPon Hírek

3 millió iPhone a kiadás napján

Dátum | 2007. 06. 12.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Az elemzők szerint az Apple idén 3 millió darab iPhone-t fog eladni, azonban a vállalat ennyi darabot egy nap alatt szeretne leszállítani.

Ha valaki esetleg arra számított, hogy június 29-én, a megjelenés napján nem tud majd hozzájutni az Apple csodagépéhez, akkor "sajnos" csalódnia kell. A cég a kiadás napjára 3 millió darab iPhone-nal készül fel, ami egyedülálló az ipar történetében.


A kezdeti 499 dolláros (95 000 forintos) ár sokakat elrémiszthet a vásárlástól, így az Apple-nek sok-sok készülék maradhat a raktáraiban. A vállalat fenntartja még az év végi 10 millió eladott eszköz célt, azonban az elemzők ennél jóval szerényebb, 3 milliós darabszámra számítanak. Az ő álláspontjuk szerint, ha az Apple valóban 3 millió eszközt gyárt le júniusban, akkor 2008-ig leállíthatja a gyárait, mert addig nem lesz rá kereslet. 2008 után már 10-12 millió készülékre számítanak.


Gene Munster, a Piper Jaffray Cos. elemzője szerint 2009-ben a cég már 40 millió darapot fog eladni, de csak akkor, ha ki fognak adni egy olcsóbb változatot, hogy az alkalmi, hétköznapi telefonhasználókat is megcélozzák az iPhone-nal.

Mint már említettük az oldal hasábjain, az iPhone exkluzívan csak az AT&T telefonhálózaton keresztül lesz használható öt éven keresztül. A konkurens Verizon, aki már feladta az esélyt az iPhone terjesztési jogainak a megszerzéséért, azt állítja, hogy nyár vége fele egy hasonló kaliberű készülékkel fog jelentkezni a piacon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.06.12. 09:46
Az elemzők szerint az Apple idén 3 millió darab iPhone-t fog eladni, azonban a vállalat ennyi darabot egy nap alatt szeretne ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!