iPon Hírek

3 utas SLI támogatás hamarosan

Dátum | 2007. 10. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Úgy néz ki, hogy rövidesen szükség lesz az 1 kW-os tápegységekre, az NVIDIA ugyanis hamarosan elérhetővé teszi a 3 utas SLI-hez szükséges drivereket. A meghajtóprogramok jelenleg tesztelés és fejlesztás alatt állnak. Az Expreview információi szerint a 3 utas SLI kizárólag a GeForce 8800 GTX és a GeForce 8800 Ultra kártyákkal lesz használható, ugyanis csak ezek az egységek rendelkeznek két darab SLI csatlakozóval.


A 3 utas SLI használatához a játékosoknak szükségük lesz egy 680i SLI vagy egy 780i SLI chipszettel rendelkező alaplapra, amelyen három darab PCIE x16-os csatolófelület található. A három kártyát egyszerűen a három slotba kell helyezni, ezután az új, három utas SLI híddal kell az egységeket összekapcsolni. A különleges SLI híd a GeForce 8800 GTX és GeForce 8800 Ultra két SLI csatlakozójának segítségével teremt kapcsolatot a három kártya között az alábbi ábrán látható módon:


A 3 utas SLI használatakor bizony szükség lesz egy izmosabb tápegységre is, így értelmet nyernek az 1 kW körüli teljesítménnyel bíró tápegység szörnyetegek is. A The Tech Report tesztje szerint egy egykártyás és egy kétkártyás 8800 GTX rendszer fogyasztása között 86W volt a különbség Oblivion futtatása közben. A tesztgép 373 W-os fogyasztással büszkélkedett, számításuk szerint egy hasonló háromkártyás rendszer fogyasztása azonban 459W körül lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.12. 12:21
vissza a hírhez

Úgy néz ki, hogy hamarosan szükség lesz az 1 kW-os tápegységekre, az NVIDIA ugyanis hamarosan elérhetővé teszi a 3 utas SLI-hez szükséges drivereket. A meghajtóprogramok jelenleg ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2007.10.12. 13:26
Arra azért jó, hogy felkavarják egy kicsit az állóvizet. Egyébként hogy pontosan mennyi előnye lesz a 3 kártyás rendszernek, azt nem tudom (kb annyi, mint most az SLI-nek?), valószínűleg eleinte nem lesz annyi, hogy megérje 3 nem éppen olcsó kártyában és egy komolyabb tápban gondolkozni.

Valószínűleg ez csak egy kis bors lesz az AMD orra alá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!