iPon Hírek

30 hüvelykes szuperLCD az Eizo-tól

Dátum | 2008. 02. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Új szabvány teremtésére készül az Eizo az elsősorban művészeknek, videószerkesztőknek és más hasonlóan szín-tudatos felhasználóknak tervezett új ColorEdge CG301W LCD-monitorával.

Ezt a 30 hüvelykes szépséget kifejezetten arra tervezték, hogy annyira hűséges maradhasson a legtöbb videóban megjelenő színskálákhoz, amennyire csak lehet; "ő" pedig a maga 12-bites színkeresésével és 16-bites színfeldolgozásával valóban le is fedi az NTSC-spektrum teljes egészét, valamint az Adobe RGB színpalettájának 97%-át is.


Mindehhez az Eizo csak annyit tesz hozzá, hogy a színkalibrációt is hardveresen végzi a kijelző, így biztosítva azt, hogy a számítógép videókártyái se zavarhassanak bele a végső paletta-eredményekbe.

További érdekessége ColorEdge-nek a két DVI-bemenete. Ebből ugyan csak az egyik támogatja a teljes, 2560x1600-as felbontáshoz szükséges dual-link csatlakozást, viszont mindkettőt használhatjuk egyszerre is, felbontva a képernyőt két egyforma méretű képre. Így minden további nélkül futtatható rajta egyszerre akár egy Mac és egy Windows PC is anélkül, hogy ez bármi módon megzavarná a munkamanetet.

Mindkét port támogatja a HDCP kódolást, így védett HD videók is lejátszhatóak rajta a maguk teljes 1080p-s dicsőségükben. Megjelenési időpontokról és árakról egyelőre nincsenek információk, de azt lehet tudni, hogy az Eizo a meglehetősen közeli jövőben tervezi az új ColorEdge megjelenítését világszerte.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!