iPon Hírek

32 GB-os biztonság SanDisk-módra, kártya-alapon

Dátum | 2008. 03. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Bemutatta a SanDisk a legújabb fejlesztését, név szerint a FlashBack Adaptert, amely egy kártyát használ fel arra, hogy folyamatosan biztonságba helyezze a laptopunk kulcsfontosságú fájljait.


Maga az alapelv igen egyszerű, és igazán újnak sem nevezhető: behelyezzük az adaptert a gép ExpressCard rekeszébe, az pedig onnantól fogva automatikusan biztonsági másolatokat készít a már említett létfontosságú fájlokról egy külön erre a célra fejlesztett szoftver segítségével.

Amiben a SanDisk mégis újított, az az, hogy az adapter SD vagy SDHC kártyákkal működik, így akár 32 GB kapacitás is rendelkezésünkre állhat annak érdekében, hogy valóban semmi ne maradjon ki az archiválásból.

Belső értékei mellett az adapter külalakjára is ügyeltek: a laptopba behelyezve sem az adapter, sem a kártyák nem lógnak ki abból.

A szoftver egyaránt kompatibilis Windows 2000-el, XP-vel és Vista-val, a mentéseit pedig folyamatosan végzi, minden alkalommal, mielőtt valami változtatásra kerülne sor a megfelelő rendszerállományokban (átírás, törlés, új állomány). Az archívumokat egyben kódolja is, hogy azok csak a megfelelő SD-leolvasóval legyenek újra hozzáférhetőek.

Maga az adapter az év második negyedében kerülhet majd a boltok polcaira, várhatóan $30 értékben (kártya nélkül).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:04
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!