iPon Hírek

320 GB-os notebook HDD a Samsung-tól

Dátum | 2007. 12. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Samsung bejelentette legújabb 2,5 hüvelykes notebook merevlemezét, amely a Spinpoint M6 320 GB típusjelzést viseli. Az újdonság a hatalmas adattároló kapacitása mellett egyéb hasznos funkciókkal is fel van vértezve, ilyen például a szabadesés érzékelő, amely hirtelen mozdulatok vagy ütés hatására képes az adatok megvédésére.


A Samsung Spinpoint M6 ezenkívül opcióként tartalmaz ún. Rotary Vibration Controller névre hallgató vezérlőt is, amely tulajdonképpen a káros külső rezgéseket képes csillapítani, és így valamelyest képes adatainkat is védeni. A Samsung újdonságában a merevlemez tányérok 5400-as percenkénti fordulatszámon üzemelnek, a merevlemez SATA 1,5Gbps-os SATA csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez, az egység 8 MB-os bufferrel érkezik.

A Spinpoint M6 HM320JI hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, a nagy adattároló kapacitással bíró notebook merevlemez ajánlott végfelhasználói ára 249 dollár, ami átszámítva körülbelül 44.000 forintnak felel meg, de ez az ár idehaza minden bizonnyal valamivel magasabb lesz
 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások