iPon Hírek

320 GB-os SSD-ken dolgozik az Intel?

Dátum | 2009. 01. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Bloomberg az Intelhez közel álló források értesülései alapján arról számolt be, hogy a vállalat az idei év negyedik negyedévében 320 GB-os flash alapú adattárolók piacra dobását tervezi. A hírek szerint a negyedik negyedéves rajt alkalmával összesen nyolcféle 320 GB-os SSD meghajtó kerül forgalomba, amelyek az Intel Extreme és Mainstream SSD családjaiban kaphatnak helyet.


Az új flash alapú adattároló szerkezetek chipjei az Intel 32 nm-es gyártástechnológiájával készülnek majd, akkoriban ez lesz a legfejlettebb eljárás a termékek előállításához. A Bloomberg informátorai már arról is tájékoztatták a híroldalt, hogy az Intel felvette a kapcsolatot a különböző partnerekkel és informálta őket az új meghajtók várható érkezéséről.

Ezzel egy időben a nagy chipgyártó vállalat egy másik újdonságot is piacra fog dobni. A Braidwood kódnévvel ellátott termék egy 16 GB-os adattároló kapacitással rendelkező flash memória lesz, amely az eddigieknél jobb válaszidővel és sokkal jobb boot képességekkel lesz felruházva. Az év végén megjelenő termékkel kapcsolatban egyelőre még ködösek az értesülések, így nem lehet tudni, hogy a gyártó az alaplapokra integrálva, vagy külön adattároló megoldásként hozza-e forgalomba a Braidwood meghajtókat, amelyek csak és kizárólag az operációsrendszerek telepítéséhez készülnek. Remélhetőleg ez utóbbi megoldásról hamarosan további részletek is kiszivárognak majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.01.21. 04:15
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Insignia
2009.01.21. 12:22
16gbre max csak xp-t lehet rakni vista mar elsem fér rajta....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dezzsoke
2009.01.21. 12:42
Insignia, fel megy arra a vista is, meg a win7 is, csak a programokat kell másik meghajtón tárolni, és akkor a virtuális memória is a gyors ssd-n lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!