iPon Hírek

320GB-os SSD-k az Inteltől - rövidesen

Dátum | 2009. 07. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A jelek szerint még a hó vége felé útjukra bocsátja az Intel a legújabb, 34nm-es gyártási eljárással készült SSD-it. Ahogy az ilyenkor illik is, a "Postville" nevet viselő egységek természetesen alacsonyabb árat és magasabb teljesítményt ígérnek.


A 320GB persze csak a választék csúcsa; ahogy azt már megírtuk, lesznek mellette kisebb, 160 és 80GB-os változatok is, amennyiben valakinek a kevesebb is elég, vagy még az olcsóbbnak kikiáltott ár is sok a nagyobbért. Mindenesetre mindannyian halogénmentesek, viszont AES 128 bites kódolással dolgoznak. Ígérnek továbbá 32MB-os igénybevétel-elegyengető puffert és 90MB/s-es szekvenciális írási sebességet is.

Elvileg lesznek még külön munkaállomás/szerver változatok is, amelyek a hagyományos fogyasztói modelleket értelemszerűen jelentősen felülmúlják teljesítmény terén. Hivatalos közleményt az Intel még nem tett, viszont a 80GB-os Postville már két helyen is feltűnt, $276 és $260,95 áron. Lehet találgatni, hogy akkor vajon mennyi lesz majd a 320GB-os.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!