iPon Hírek

320GB Travelstar a Hitachi-tól

Dátum | 2008. 02. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Új, 320GB-os, 2,5 hüvelykes, 5.400 PRM-es laptop-merevlemezek szállítását kezdte meg a Hitachi, 5K320 néven. A háttértárak tervezésénél különösen fontos szempont volt a multitasking-szükségletek minél hatékonyabb kielégítése, valamint a minél hatékonyabb multimédia-központú felhasználhatóság.

Az adataik biztonságáért aggódó felhasználóknak egyrészt a rendkívüli ütés- és rezgésállósággal (amit egyrészt a TFC, másrészt pedig a TrueTrack™ technológia alkalmazásával érnek el, végeredményben az iparágban vezetőnek számító 400G-s rázkódásvédelmet nyújtva), másrészt pedig az opcionális Bulk Data Encryption (BDE - hardveres adatkódolási eljárás)-rendszerrel igyekeztek kedveskedni, míg a hét minden napján, éjt nappallá téve dolgozók (vagy épp játszók, multimédiázók, stb.) munkáját pedig fokozottan strapabíró változatokkal (Enhanced Availability modellek) segítik elő.

További kellemes tulajdonsága az 5K320-nak, hogy alacsony ugyan a fogyasztása (olvasás és írás közben 1,8W, üresjáratban pedig 0,55W), viszont ez mégsem megy a teljesítmény rovására (SATA, 3Gb/s átviteli sebesség - amivel gyakorlatilag bármilyen hordozható elektronikai eszköz igényeinek megfelel, az olyan egyszerű funkcióktól, mint a külső tárhely, egészen játékkonzolokig és egyéb fejlett mobil eszközökig). Egyes- és duplalemezes konfigurációkban egyaránt kapható, 80 és 320 GB közti kapacitással.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:06
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!