iPon Hírek

32GB-os SSD a Ridata kínálatában

Dátum | 2007. 10. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Ridata márkanév adattárolás, illetve az optikai adathordozók terén rendkívül ismert, a vállalat most egy 32 GB-os SATA SSD tárolóegységet jelentett be. Az újdonságot főként a notebookokba és egyéb mobil eszközökbe szánja a cég, a 2,5 colos egység azonban ára miatt várhatóan csak lassan fog elterjedni a piacon. A Ridata meghajtója 4 millió órás üzemidőt ígér, az újdonság 60 MB/s olvasási- és 48 MB/s írási sebességre képes.

Összehasonlításképpen a Samsung 64 GB-os SSD meghajtója 65 MB/s olvasási és 45 MB/s írási sebességgel dolgozik, ezek az értékek hasonlóak a Ridata egységének teljesítményéhez. Az Mtron rendkívül drága SSD termékei azonban jóval gyorsabbak a Ridata meghajtójánál: a "drágaságok" 120 MB/s-os írási és 90 MB/s-os olvasási sebességekkel kápráztatják el a felhasználókat.


"Az új SSD meghajtóink nagy teljesítménnyel dolgoznak bármilyen környezetben." - mondta az Advanced Media elnöke, Harvey Liu. "A hagyományos merevlemezeknél kisebb az újdonság, fele annyi energiára van szüksége a működéshez, a rendkívül gyors hozzáférési időknek és a sebességnek köszönhetően a bootolás folyamatát is felgyorsítja, ezen kívül alacsony hőmérsékleten is képes üzemelni. Egyszóval ideális eszköz a hagyományos merevlemezek kiváltásához."

A 32 GB-os modell ez elkövetkező hetek folyamán kerül forgalomba, míg a 64 GB-os változatra egészen November végéig kell várnunk. Az újdonságok pontos árai egyelőre nem ismertek, a 32 GB-os modell valószínűleg 400 dollár körüli áron, míg a 64 GB-os változat 1000 dollár körüli áron lesz elérhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.09. 10:43
vissza a hírhez

A Ridata márkanév adattárolás, illetve az optikai adathordozók terén rendkívül ismert, a vállalat most egy 32 GB-os SATA SSD tárolóegységet jelentett be. Az újdonságot ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!