iPon Hírek

34 hüvelykes monitor hajlított kijelzővel, NEC módra

Dátum | 2017. 02. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A hónap folyamán egy újabb MultiSync sorozatú NEC monitor érkezik, amelynek hatalmas, 34 hüvelykes képátlójú kijelzője átesett némi hajlításon. Az EX341R típusjelzéssel ellátott monitor ráadásul kétféle kivitelben lesz elérhető: megvásárolhatjuk önálló termékként, de akár SpectraViewII csomagban is, ahogy tetszik. Utóbbinak köszönhetően a színek megjelenítése pontosabb és egyenletesebb lehet.
Az új monitor alapját tehát egy hajlított panel adja, amelynek hajlítási íve egy 1800 milliméter sugarú kör ívét követi, maga a panel pedig SVA alapokon nyugszik. Utóbbinak köszönhetően a tipikus kontrasztarány jóval magasabb, mint az IPS alapú megoldásoké, hiszen 3000:1 értéket képvisel, amihez 290 cd/m2-es maximális fényerősség és 5 ezredmásodperces tipikus válaszidő társul. A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes panel 3440 x 1440 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, ráadásul szemkímélő módon, hiszen a háttérvilágítás villódzás-mentes, a kékfény-kibocsátást pedig csökkentették, így kevésbé fárasztja szemeinket, ha huzamosabb ideig ülünk a monitor előtt. A 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget nyújtó monitor az sRGB színteret 99,5%-ban, az NTSC színteret pedig 77,5%-ban fedi le.
Az új monitor támogatja a ControlSync technológiát, azaz több monitorból álló megjelenítő rendszerek esetében könnyedén összehangolhatóak az egyes példányok beállításai – ehhez persze a DisplayPort Daisy-Chain technológiájára kell támaszkodnia az adott rendszernek. Videó bemenetek terén egy HDMI 2.0-s, egy HDMI 1.4-es és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozóra számíthatunk, amelyekhez természetesen PbP, vagyis kép a kép mellett funkció is jár. A Daisy-Chain funkciót egy Displayport 1.2 SST/MST kimenet segíti. Az USB eszközök csatlakoztatását egy négyportos USB 3.0-s hub teszi egyszerűbbé és kényelmesebbé. Az USB portok mellé ráadásul még DisplaySync Pro támogatás is jár, azaz a hub kétportos KVM Switchként is használható, így egyszerre akár két PC is csatlakozhat a monitorhoz, mindkettő kényelmesen vezérelhető egyetlen billentyűzet és egér segítségével. A fedélzeten extraként két darab 1 wattos „üzleti” hangszóró is helyet kapott, a kijelző beállítását pedig egy ütőképes állvány teszi zökkenőmentessé, ami a döntés és az elforgatás mellett magasságállításra is lehetőséget ad. A VESA támogatás jóvoltából a monitor szükség szerint akár falra vagy flexibilis karra is felszerelhető.
Hasznos funkció a környezeti-fény érzékelő, illetve a jelenlét érzékelő is: előbbi a fényerősség optimális beállításában segít, utóbbi pedig az energia-megtakarításban, hiszen ha nem ül senki a monitor előtt, készenléti állapotra vált. Normál üzemmódban egyébként 62 wattot, készenléti állapotban pedig mindössze 0,26 wattot fogyaszt a termék.
Az önállóan érkező EX341R-BK modell 999 dolláros listaáron kerül az üzletek polcaira, míg a SpectraViewII szoftvercsomaggal kiegészített példányért, ami az EX341R-SV-BK termékkódot kapja, 1149 dollárt kérnek majd el. Az új monitor várhatóan még ebben a hónapban megjelenik kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Ch00ler
2017.02.10. 12:24
Az új monitor támogatja a ControlSync technológiát, azaz több monitorból álló megjelenítő rendszerek esetében könnyedén összehangolhatóak az egyes példányok beállításai – ehhez persze a DisplayPort Daisy-Chain technológiájára kell támaszkodnia az adott rendszernek.

Aki ilyenben gondolkodik, az inkabb felejtse el. En mar szivtam ezzel rengeteget. Nem a monitorokkal van a problema, hanem a VGA driverekkel. nVidia, AMD egykutya, de lehet, hogy a winfos alapbol szar hozza (win 7 es win 10 detto)

Az 1 port - 1 monitor meg ugy-ahogy mukodik. Persze mar 10 eve van tobbmonitoros support, meg surround, meg eyefinity. De a mai napig nem tudtak a 85%-os megbizhatosag fole vinni a dolgot...

Egyre gyakrabban gondolkodok el azon, hogy eladom a 3 Dell-t es veszek egy ilyet Kevesebb pixel, de legalabb atomstabil.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. beleutomaz...
2017.02.10. 20:37
Jo tudni, oszinten, 1000x-sen szuper koszi az infot. Kar hogy meg mindig szivunk a szar szoftwarek miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!