iPon Hírek

34 nm-es NAND Flash chipek készülnek

Dátum | 2008. 11. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Intel és a Micron együttműködésének köszönhetően elkészült az első 34 nm-es, 32 gigabites kapacitással bíró többszintű cella (MLC) technológiára épülő NAND Flash chip. A vállalatok közösen fejlesztették ki és gyártották le az újdonságot. Az IM Flash Technologies (IMFT) a két vállalat közös cége, ahol a különleges chip megszületett.

A piac egyetlen monolitikus, 34 nm-es 32 Gb-es NAND chipje 48 lábbal ellátott TSOP tokozással bír (Thin Small-Outline Package), az egység sorozatgyártása vállalatok állítása szerint már meg is kezdődött. A két cég tervei szerint a Lehi-ben található közös gyárukban az év végéig a gyártósorok felét tudják majd átállítani az új, 34 nm-es csíkszélességű gyártási technológiára.


A 34 nm-es, 32 Gb-es NAND Flash chipek 300 mm-es ostyákból készülnek. A 172 mm2-es felülettel rendelkező újdonságok előállítása rendkívül költséghatékony, a kis chipek segítségével nagy adattároló kapacitással láthatóak el az olyan, kisebb méretű eszközök, mint például a digitális fényképezőgépek a hordozható multimédia lejátszók vagy akár a videókamerák. Az újdonságnak köszönhetően az SSD meghajtók előállítása is költséghatékonnyá válhat, ezzel egy időben pedig jelentősen megnövekedhet adattároló kapacitásuk is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások